​Utrkom na Zrmanji najavljen sedmi Europski tjedan sporta

Slika /2021_ilustrac_f/210912_zrmanja1.jpg

I ove je godine Ministarstvo turizma i sporta u sklopu projekta Europski tjedan sporta organiziralo događanje kao spoj sporta i turističkih ljepota Hrvatske. Ekipe iz cijele Hrvatske sudjelovale su na „Zrmanja triple challenge 2021. Maslenica“

Maslenica je ove godine bila domaćin jedinstvene multidisciplinarne utrke „Zrmanja triple challenge 2021. Maslenica“. Sudionici su trčali, vozili kajak i plivali na skoro 18 kilometara dugoj utrci od Jasenica preko Zrmanje do rive u Maslenici.

Ministarstvo turizma i sporta ovom je utrkom najavilo sedmo izdanje projekta Europski tjedan sporta čije nas otvorenje očekuje 23. rujna u Zagrebu.

Ekipe iz cijele Hrvatske, iz Zagreba, Splita, Šibenika, domaćina Maslenice i drugih gradova, trčali su sa zajedničkim ciljem - ukazati na važnost očuvanja prirode te dokazati kako se sportom možemo baviti uvijek i svugdje.

Najuspješnija ekipa Sixpack utrku je završila u vremenu od 2 sata i 14 minuta, srebrnom medaljom okitili su se Cross sport Delnice, a treće mjesto osvojila je ekipa Napadači.

Europski tjedan sporta i ove će se godine održati diljem Hrvatske od 23. do 30. rujna. Veliko otvorenje bit će 23. rujna u Zagrebu na Europskom trgu u poslijepodnevnim satima, a atraktivno noćno vježbanje #BeActive Night ugostit će Stari grad Zrinskih u Čakovcu.

Priopćenja