Usvojena strategija razvoja turizma Dubrovačko-neretvanske županije

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

Skupština Dubrovačko-neretvanske županije na današnjoj je sjednici usvojila Strategiju razvoja turizma te županije, kojom se predviđa da se do 2020. godine poveća broj noćenja za 60 posto, a prihod od turizma za 50 posto.

Kako je istaknuo župan Nikola Dobroslavić, strategija je podijeljena na šest klastera, što odgovara specifičnostima Dubrovačko-neretvanske županije, a osnovna ideja je da se svi turistički klasteri povežu u jedan sustav koji će se komercijalizirati prvenstveno na snazi grada Dubrovnika.

Turizam, kazao je Dobroslavić, u najjužnijoj hrvatskoj županiji može napredovati i po zauzetosti kapaciteta i po prihodima.

Strategiju su izradili Zavod za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije i konzultantska tvrtka Horwath Consulting.

Strategijom je predviđeno da se do 2020. godine broj noćenja poveća za 60 posto, zauzetost kapaciteta za 50 posto više nego danas, kada je u prosjeku tek 20 posto. Broj kreveta trebao bi se povećati od 10 do 15 tisuća, prihod od turizma za 50 posto, a porast kongresnog i nautičkog turizma za 300 do 600 posto.

Također, predviđena je i obnova neobnovljenih turističkih kapaciteta te ulaganja u nove turističke objekte i male hotele. (Hina)



Pisane vijesti