Uspostava redovne linije easyJeta Zagreb - London (Gatwick)

Slika /arhiva/easyJet_zgb.jpg

Nisko tarifni britanski zračni prijevoznik easyJet danas je upostavio redovnu liniju Zagreb - London i to s londonske zračne luke Gatwick, na kojoj će prometovati pet puta tjedno, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u Zračnoj luci Zagreb nakon slijetanja prvog zrakoplova easyJeta na toj liniji. Tim su zrakoplovom u Zagreb među stotinjak putnika stigli i tradicionalni škotski glazbenici koji će sudjelovati na završnoj svečanosti u sklopu Britanskih dana u Zagrebu koji su počeli 1. veljače i traju do sutra, 12. veljače.

Istaknuvši da je linija za London Gatwick druga easyJetova linija iz Zagreba prema europskim odredištima predstavnik te kompanije Peter Voets podsjetio je da je 1. studenog prošle godine taj prijevoznik otvorio i liniju iz Zagreba prema Parizu. Najavio je i da će 17. veljače uspostaviti i liniju iz Zagreba prema Dortmundu te vjeruje da će sve te linije biti uspješne, jer promet im stalno raste na hrvatskom tržištu.

Taj zračni prijevoznik u Hrvatskoj radi od 2006. godine, zadovoljni su s rezultatima, a samo za ovu godinu već imaju 25.000 kupljenih karata za linije sa Hrvatskom. Osim Zagreba, easyJet ima 10 linija za europska odredišta iz Splita te sedam iz Dubrovnika.

Britanski veleposlanik u Hrvatskoj David Blunt kazao je da je uspostava današnje linije fantastična i dobra stvar za Zagreb, kao i za britanske putnike. Vjeruje i da će sada više hrvatskih građana ići u Britaniju, te je sve prisutne, a i druge pozvao na sutrašnju završnu svečanost Britanskih dana u Zagrebu, koja počinje u podne na Cvjetnom trgu.

U ime domaćina goste je pozdravio direktor Zračne luke Zagreb Tonči Peović kazavši kako se nada da će easyJet otvoriti još linija iz Zagreba. Dodao je da sama činjenica da easyJet godišnje preveze oko 4,5 milijuna putnika s londonskih aerodroma obećava da će i u Zagreb dovesti puno putnika iz te zemlje.

Tome se nada i direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Amelija Tomašević ocjenivši da to Zagrebu daje novu šansu da stvarno postane odredište za kratki gradski odmor i za Britance.(Hina)

Pisane vijesti