Uspješna završnica festivala klapa i mandolina

Slika /arhiva/100725-op1.jpg

Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, po drugi put je održan Hrvatski festival klapa i mandolina, na kojemu je nastupilo deset muških klapa koje su pratili glazbenici na žičanim instrumentima, pred više od dvije tisuće ljudi na opatijskoj Ljetnoj pozornici, čime je zaključena proslava Dana grada Opatije.



Potrebno je osmišljavati ponudu koja će zadovoljiti rastuće potrebe posjetitelja te sustavno unapređivati turistički proizvod, istaknuo je Ivo Bašić, savjetnik ministra turizma govoreći o važnosti organizacije ovakvih događaja.



Prepuno gledalište Ljetne uživalo je u dvosatnom programu i klapskoj pjesmi koju su pratili glazbenici na žičanim instrumentima, po čemu je to jedinstven festival klapa. Srca publike osvojile su klape „Kontrada“ i „Kampanel“, nakon koje slijede domaće uzdanice „Opatija“ i „Volosko“, a žiri je najboljom ocijenio klapu ”Kampanel” iz Zagreba. Uz već spomenute, publici su se predstavile i klape „Trogirski kanti“ iz Trogira, „Vinčace“ iz Novog Vinodolskog, „Subrenum“ iz Župe Dubrovačke, „Kanat“ iz Kostrene, „Kaštadi“ iz Poljica (Krk) i „Sol“ iz Paga.



U revijalnom dijelu nastupile su opatijske ženske klape »Volosko« i »Kamelija«, muška klapa »Lungo Mare« iz Umaga te operni umjetnici Angela Nujić, Ivanica Lovrić i Kvartet Veljak.
 

Pisane vijesti