Uspješna turistička sezona malog kontinentalnog odredišta

Slika /arhiva/tz-baranja_tz-bilje.jpg

TZ Bilje se u ovoj godini, za proteklih 11 mjeseci, može pohvaliti dolaskom 3829 turista (2631 domaćih, 1198 stranih), koji su ukupno ostvarili 11.868 noćenja. Mjesto Kopačevo bogatije je za još dva nova smještajna kapaciteta, tako da sada raspolažemo s 30 smještajnih jedinica s više od 200 postelja. Veliki se napori i dalje ulažu u uređenje mjesta Bilje, ali i ostalih općinskih mjesta, koja su  svoja bogatstva prikazala i na uspješnim kulturnim, gastro i eno manifestacijama poput Kokošuteš, Dan dvorca Eugena Savojskog, Rakija fest, Sataraš festival, Etno susreti, Ribarski dani i Festival paprike.

Uz postojeće gospodarske resurse općine Bilje i neizostavni biser prirodnih ljepota Park prirode Kopački rit, u općini Bilje nalaze se brojna turistička obiteljska gospodarstva i privatni smještaji, koji čine 50 posto od ukupnih kapaciteta smještajnih jedinica u Baranji. Turizam se u Baranji dobro razvija na temelju kulturnih bogatstava i raznolikosti te izdašnosti i očuvanosti prirodnih resursa.

Turistička zajednica općine Bilje kontinuirano radi na unapređenju turističkog proizvoda destinacije, očuvanjem i stvaranjem prepoznatljivog i privlačnog turističkog okruženja.

Kako bismo poboljšali razvoj turističkog proizvoda naše destinacije, TZO Bilje će, do kraja ove godine, realizirati projekte u iznosu od oko 90.000 kuna, uz potpore turistički manje razvijenim područjima.

Turistička zajednica je sadržaje svoje web stranice (www.tzo-bilje.hr), dizajnirane u 2012. godini, prevela na engleski, njemački i mađarski, a njezinu promociju planira za vrijeme predsezone, oglašavanjem na portalima i društvenim mrežama s ovih govornih područja. Također, TZ Bilje znatna sredstva ulaže i u unapređenje infrastrukture na mjestima koja prikazuju razinu uređenosti mjesta.

S ciljem novog, inovativnog i interaktivnog načina komunikacije s domaćim i stranim gostima, Bilje ima novu mobilnu aplikaciju, kreiranu na temelju bogate turističke ponude i jedinstvenog korisničkog iskustva, te oblikovanu prema specifičnim marketinškim kriterijima. Sadrži multimedijalni prikaz turističkih sadržaja s prikazom na interaktivnoj karti te prikazom kategorija turističkih sadržaja, uz audio vodič na hrvatskom i engleskom jeziku. Aplikaciju je moguće preuzeti na mobilne i tablet uređaje (Android i iPhone) te s Google Play i AppStore, ili pogledati na webu preko Android Market i iTune za Apple.



Pisane vijesti