Uspjesi hrvatskih kuhara na svjetskoj smotri u Luksemburgu

Slika /arhiva/P-FAH-Hb261141.jpg.png

Na ovotjednom Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu hrvatski kulinarski majstori osvojili su jednu zlatnu te nekoliko srebrenih i brončanih medalja u nekoliko kategorija, izvijestili su u srijedu iz Hrvatskog kuharskog saveza.

Zlatnu medalju na tom natjecanju osvojio je kuhar Zoran Herman u kategoriji Kulinarska umjetnost koja se sastojala od svečanog menija od četiri slijeda za jednu osobu te četiri različita finger fooda za šest osoba, dok je u istoj kategoriji Rozaliji Neralić pripalo srebro.

Srebrnu medalju osvojio je i Ivan Đukić u kategoriji Kulinarska artistika u sklopu koje je predstavio izložak od voća i povrća, dok su brončane medalje dobili Hrvatska nacionalna seniorska reprezentacija i Regionalni tim Varaždinske županije u kategoriji 'hladna kuhinja'.

Iz Hrvatskog kuharskog saveza naglašavaju i da su se osim kuhara iz seniorske i juniorske kulinarske reprezentacije te regionalnog tima Varaždinske županije na toj smotri natjecala još i četiri kuhara i slastičara u individualnim kategorijama.

Članove reprezentacija-kuhare birali su izbornik hrvatske kulinarske reprezentacije Marinko Jurešić te predsjednik HKS-a Damir Crleni i to temeljem rezultata na domaćim natjecanjima HKS-a te međunarodnim natjecanjima pod kapom WACS-a (Svjetskog udruženja kuharskih saveza).

Svjetski kulinarski kup u Luksemburgu jedna je od najvećih svjetskih kulinarskih smotri. Održava se od 22. do 27. studenog uz sudjelovanje kulinarskih majstora iz 56 zemalja sa ukupno više od 1500 kuhara i slastičara. Među njima 590 kuhara i slastičara u individualnim kategorijama, 30 seniorskih nacionalnih timova i 15 juniorskih, šest regionalnih juniorskih timova i 48 regionalnih seniorskih ekipa,

Osim natjecanja kulinarskih majstora na toj su smotri sudionici i posjetitelji mogli vidjeti i mnogobrojne inovacije iz gastro svijeta te kušati brojne delicije.

U srijedu seniorska reprezentacija iz Hrvatske priprema i menu za 110 osoba pred publikom koji će poslužiti posjetiteljima te smotre u Restoranu nacija, dok će juniorski tim također nastupati pred publikom te pripremiti buffet za 12 osoba na zadanu temu. (Hina)



Pisane vijesti