Uspješan nastup Hrvatske u Portugalu i Njemačkoj

Slika /arhiva/110224-lisboa1.jpg

Državni tajnik Branko Grgić protekli je tjedna bio u Lisabonu, gdje je 23. veljače prisustvovao otvorenju turističkog sajma BTL, a sljedeći dan, 24. veljače sudjelovao je na konferenciji za novinare u sklopu turističkog sajma  F.re.e u Münchenu.

U Lisabonu je državni tajnik Grgić posjetio štand HTZ-a u pratnji veleposlanika RH Željka Vukosava i direktorice predstavništva HTZ-a za Španjolsku Sanje Jelić. Istaknuo je kako je i ovdje vidljiv porasta zanimanja za hrvatsku turističku ponudu i Hrvatsku kao novo odredište portugalskih turista.

U sklopu sajma F.re.e u Münchenu, u četvrtak 24. veljače, održana je i tradicionalna konferencija za novinare za predstavnike njemačkih medija. Na konferenciji su, državni tajnik u Ministarstvu turizma Branko Grgić i pomoćnik direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Milo Sršen, upoznali predstavnike njemačkih medija o ostvarenom turističkom prometu s njemačkog tržišta u protekloj godini, te novostima za ovogodišnju sezonu, kao i s mjerama koje Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica provode na ovom tržištu.

U petak, 25. veljače 2011. godine, štand Hrvatske turističke zajednice posjetili su Franz Pschierer, bavarski državni tajnik za financije u pratnji direktora münchenskog sajma Reinharda Pfeiffera.
Predstavljanje Hrvatske na sajmu F.r.e.e bilo je vrlo uspješno, a najveći interes vladao je za kamping ponudom.

Sajam F.r.e.e u pet dana trajanja posjetilo je oko 95.000 posjetitelja što je na razini 2010. godine, a okupio je 1500 izlagača iz više od 50 različitih zemalja svijeta.

Na štandu Hrvatske turističke zajednice osim opće turističke ponude predstavio se i veliki broj suizlagača: TZ Šibensko-kninske županije, TZ Grada Šibenika, TZ Općine Baška Voda, TZ Grada Varaždina, TZ Grada Poreča, TZ Grada Opatije, TZ Općine Rakovica, TZ Grada Cresa i Cresanka, TZ Grada Raba, TZ Grada Malog Lošinja, TZ Općine Fažana i Bi Village, Camping Straško – Pag, Jadrolinija Rijeka, Ilirija Biograd, ID Riva Tours, Maistra - Rovinj, Valalta - Rovinj, Novasol te Nacionalna Udruga malih i obiteljskih hotela.



Pisane vijesti