Uskršnji doručak i niz događanja tijekom blagdana

Slika /arhiva/Opatija_fromtz_dg_1.jpg

Tijekom uskršnjih blagdana očekuje se dolazak 4800 gostiju, a najviše iz Njemačke, Austrije, a slijede domaći gosti te gosti iz Italije. Sve opatijske goste u 30 otvorenih hotela dočekat će čestitka s uskršnjim programom, pozivom na uskršnji doručak i kalendarom događanja za 2015. godinu, izvijestili su iz Turističke zajednice Opatije.

„Uskršnji doručak“ nova je ponuda gostima Opatije koji će biti darivani i čokoladnim pisanicama, a za najmlađe će biti organizirana i velika potraga za čokoladnim pisanicama. Ovaj poseban uskršnji doručak u organizaciji Turističke zajednice i Grada Opatije, dio je zanimljive blagdanske ponude koja će prvi vikend travnja ispuniti prigodnim koncertima i izložbama, ali i posebnim programima ljubiteljima aktivnog odmora.

Već 1. travnja na opatijskoj tržnici postavljena je instalacija uskršnjeg jajeta. Ova jedinstvena blagdanska turistička atrakcija doprinos je tvrtke „Parkovi“ i studenata Akademije za primijenjenu umjetnost iz Rijeke pod vodstvom akademskog kipara prof. Gorana Štimca.

U subotu, 4. travnja u 10 sati ispred Ville Angiolne za sve zainteresirane bit će organiziran program nordijskog hodanja kroz povijest Opatije uz stručno vodstvo licenciranih vodiča Kluba za sportsku rekreaciju Gorovo.

Na Uskrs, u nedjelju, 5. travnja u 12 sati održat će se dva uskršnja koncerta i to tradicionalni koncert Puhačkog orkestra Lovran na terasi hotela Imperial i koncert Kvarteta Veljak na terasi hotela Milenij.

Tradicionalna kuhana šunka bit će poslužena opatijskim gostima u Parku Angiolina, uz samu morsku obalu i pružiti nezaboravan užitak u spoju mora i svježeg zraka na uskršnji ponedjeljak, 6. travnja u 11.00 sati. Uz uskršnji doručak u Parku Angiolina, na Slatini će biti izloženi oldtimeri; bit će to prilika razgledati savršeno očuvane automobile koji su na prometnice prvi put izašli još u prvoj polovici prošlog stoljeća.



Pisane vijesti