Uručenjem priznanja završili Dani hrvatskog turizma

Slika /arhiva/071026-c1.jpg

Uručenjem priznanja Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Plavi i Zeleni cvijet 2007. za najuređenija mjesta primorske i unutarnje Hrvatske te proglašenjem djelatnika godine u turizmu večeras su u cavtatskom Hotelu Croatia završili ovogodišnji Dani hrvatskog turizma.

(foto: FaH) Dobitnicima su čestitali ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić te dubrovačko-neretvanska županica Mira Buconjić u ime Predsjednika Republike, koji je uz Vladu bio i pokrovitelj Dana hrvatskog turizma.

Priznanje Plavi cvijet 2007., koje HTZ dodjeljuje u akciji "Volim Hrvatsku" za najbolje uređene gradove na obali, dobili su Rovinj, Opatija i Split. Za najbolja općinska središta dobitnici su Baška Voda (četvrti put), Vrsar, Primošten i Baška, a među mjestima to su Rabac, Selce i Mlini.

Posebno priznanje Plavi cvijet ove su godine dobili Arheološki muzej "Narona" u Vidu (za obogaćenje hrvatske kulturno-turističke ponude) te porečka tvrtka Plava laguna (za doprinos razvoju hrvatskog turizma).

Uručeno je i 10 diploma Plavi cvijet za pojedinačne kategorije ponude na obali (najbolji trg, ulica, park, plaža, suvenir i drugo.

Priznanja Zeleni cvijet 2007. za najbolje uređene gradove u kontinentalnoj Hrvatskoj dobili su Varaždin, Osijek, Čakovec i Koprivnica. Najbolje uređeni manji gradovi su Daruvar, Novska i Našice, a među mjestima priznanja su pripala Stubičkim Toplicama, Grožnjanu i Knegincu.

(foto: FaH) Posebno priznanje Zeleni cvijet 2007. dobila je varaždinska Turistička zajednica za manifestaciju Špancir Fest.

Uručeno je i 11 diploma Zeleni cvijet za pojedinačne elemente (okućnica, balkon, benzinska postaja, kupalište i druga).

Nagrade za djelatnike godine u hrvatskom turizmu, koje HTZ dodjeluje u sklopu akcije "Čovjek-ključ uspjeha u turizmu", dobilo ih je 25, među kojima organizator putovanja Edi Masnec iz slovenske tvrtke TA Dober dan, te agencijski djelatnik Tonči Topić iz agencije TA Bonavia iz Baške Vode.

Najbolji turistički informator je Dušan Rubinić iz Mošćeničke Drage, animator Neven Stojaković iz Zadra, vodič Pave Brailo iz Dubrovnika, recepcionistica Romana Đuho iz dubrovačkog Hotela Uvala, a hotelska domaćica Mirela Kos iz Hotela Valamar Sanfior iz Rabca.

(foto: FaH) Kuhar godine je Damir Perman iz opatijske Liburnia Riviera Hoteli, konobar Dragutin Sošić iz rovinjskog Hotela Adriatic, privatna iznajmljivačica Davorka Šajina iz Pazina, a carinik Petar Puljić iz Iloka.

Policajac godine je Mladen Golubović iz Zaboka, inspektorica Ivka Kraljević iz Poreča, taksist Krunoslav Lonjak iz Zagreba, vozač Branko Šupe iz Šibenika, prodavačica Irma Počerek iz Pule, a čistač Darko Kesić iz Karlovca.

Nagrađeni su i hortikulturni djelatnik Ivan Šepoval iz Bjelovara, spasilac na plažama Jere Erceg iz Šibenika, te pomorski i zračni prijevoznici Srđan Karlović iz Jadrolinije-Rijeka te Monika Zlodi iz Zračne luke Zagreb.

Iz Turističkih zajednica djelatnik godine je Tonči Lalić iz Makarske, a Marko Borić dobio je nagradu kao predstavnik HAK-a Zagreb. (Hina)

 


Pisane vijesti