UPUHH postao članom HOTREC-a, krovne strukovne udruge za hotele i restorane u EU

Slika /arhiva/UPUHH--logo1.jpg

Na 65. glavnoj skupštini, HOTREC-a, krovne strukovne udruge za hotele i restorane u Europskoj uniji, održane u Dublinu 25. i 26. listopada, u članstvo je primljen UPUHH, Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, nacionalna udruga hotelijera.

Predsjednik UPUHH-a Kristian Šustar istaknuo je kako je to još jedan važan korak u razvoju hotelijerstva u Republici Hrvatskoj, radi činjenice da se time omogućava dostup infrastrukturi krovne europske udruge hotelijera i restoratera, ali i stoga što će kroz tijela HOTREC-a UPUHH moći bolje zastupati interese nacionalnog hotelskog gospodarstva u Europskoj uniji.

UPUHH je primljen u statusu promatrača (s pravima i obvezama koje imaju i ostali članovi), dok će po ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju automatizmom postati punopravni član.

Članstvo u HOTREC-u je svojevrsno priznanje koje se dogodilo upravo u godini u kojoj nacionalna udruga hotelijera Hrvatske slavi svoju 20. godišnjicu, a koja će biti i formalno obilježena na 15. kongresu hotelijera 21. i 22. studenoga 2012.  godine.

Šustar je zahvalio svima koji su bili uključeni u proces učlanjenja, a posebno Sektoru za turizam Hrvatske gospodarske komore.



Pisane vijesti