Ultra Europe iduće godine veći i na više lokacija, hit medu mladim Britancima

Slika /arhiva/031114_WTM-2014_ultra1.jpg

Najveći festival elektronske glazbe u Hrvatskoj i Europi Ultra Europe od iduće će godine, u svom trećem izdanju, prerasti vikend termin i trajati tjedan dana, osim Splita i Hvara obuhvatit će i otok Vis te posebni jedriličarski party u moru.

Najavio je to u ponedjeljak u Londonu na hrvatskoj konferenciji za medije u sklopu svjetske turističke burze WTM izvršni direktor tog festival Hugo Baus dodavši da će se iduće godine festival održavati od četvrtka do četvrtka.

To će značiti i veliko povećanje broja posjetitelja festivala Ultra Europe kojih je ove godine bilo oko 120 tisuća, ali i za 30 do 40 posto porast troškova organizacije u čemu će, kako se nada Baus, dobiti podršku države (HTZ i drugi), Splitsko-dalmatinske županije te gradova gdje se održava. Iako u izjavi za Hinu nije želio precizirati koliko očekuje da ta podrška iznosi, za iznos od 500 tisuća eura od svih zajedno kazao je da bi bilo odlično i znatno više nego su do sada dobivali. Kazao je i da nisu točne glasine da Ultra Europe odlazi iz Hrvatske zbog organizacijskih problema, jer nema ništa što ne mogu riješiti i bit će u Hrvatskoj dok bude podrške države i gradova, jer u publiku, kako kaže, uopće ne sumnja, uvijek će ih dosta doći na taj festival.

Festival Ultra Europe uz još neke druge festivale elektronske glazbe u Hrvatskoj, na hrvatskoj press konferenciji na WTM-u predstavljen je s ciljem motivacije daljih dolazaka te je istaknuto da su i dalje hit medu mladim Britancima. (Hina)



Pisane vijesti