UHPA primljena u pridruženo članstvo UNWTO-a

Slika /arhiva/111103-uhpa-L.jpg

Izvršno vijeće Svjetske turističke organizacije (UNWTO) donijelo je sredinom listopada odluku o uključenju Udruge hrvatskih putničkih agencija 8UHPA) u pridruženo članstvo UNWTO-a. Navedena odluka ratificirana je tijekom Generalne skupštine UNWTO-a održane u Republici Koreji.

Čast nam je što u ovom trenutku možemo računati na Udrugu hrvatskih putničkih agencija, njezino znanje i potencijal za suradnju pri kreiranju etičkog, odgovornog i zdravog turističkog sektora, te se nadamo kako ćemo zajedno pridonijeti poboljšanju sektora za dobrobit šire međunarodne zajednice, istaknuo je u pismu dobrodošlice Javier Blanco, izvršni direktor Odjela za pridruženo članstvo pri UNWTO-u.

UHPA je prva domaća strukovna udruga koja je ušla u članstvo Svjetske turističke organizacije, a jedan je od ključnih razloga UHPA-ina velika baza znanja i informacija koje prenosimo našim članicama, te jednako važna kvalitetna i stalna razmjena poslovne prakse i iskustava s drugim članicama UNWTO-a na međunarodnoj razini, naglasio je Boris Žgomba, predsjednik UHPA-e.

Članstvom u UNWTO-u, UHPA se pridružila Hrvatskoj turističkoj zajednici, Institutu za turizam, Turističkoj zajednici Istarske županije, Turističkoj zajednici Malog Lošinja, Podružnici Zagrebački velesajam i Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, koji su članovi od ranije.

UHPA je nacionalna strukovna udruga hrvatskih putničkih agencija, registrirana ujedno i kao udruga poslodavaca. Članovi UHPA-e realiziraju oko 80 posto organiziranog turističkog prometa u Hrvatskoj. Udruga trenutno broji 212 redovnih članova, turističkih agencija s 423 poslovnice i više od dvije tisuće zaposlenika u turizmu, te 99 pridruženih članova (hoteli, rent-a-car tvrtke, turističke zajednice, restorani i drugi).



Pisane vijesti