Udruživanje hostela pri HGK za bolji nastup na stranim tržištima

Slika /arhiva/HGK_grb-w.jpg

Pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) osnovano je Udruženje hostela s ciljem njihovog organiziranijeg i boljeg nastupa na stranim tržištima, izvijestili su u četvrtak iz HGK.

Za predsjednika tog Udruženja izabran je direktor i vlasnik Palmers Lodge Hostela i Palmers Lodge Garden Hostela iz Zagreba Zoran Salopek, koji je tim povodom poručio da udruženje planira raditi na uspostavljanju što bolje komunikacije s državnim i javnim službama, uvođenju nižih stopa PDV-a te boravišnih pristojbi za hostelske turističke usluge.

"Naglasak rada bit će na promociji hrvatskih hostela u inozemstvu te na razmjeni iskustava i informacija", istaknuo je Salopek, koji je kao i direktorica HGK-ovog Sektora za turizam Leila Krešić-Jurić, mišljenja da je poslovanje hostela potrebno podignuti na višu razinu da bi se unaprijedila kvaliteta te ostvarili njihovi interesi u zakonodavnim okvirima, tržišnom brandiranju, edukaciji, promociji i drugim područjima.

Mladi turisti prošle su godine u svijetu ostvarili oko 272 milijuna od ukupnih 1,2 milijarde međunarodnih turističkih dolazaka, što pokazuje veliki potencijal tog tržišta. Iz HGK iznose i podatak da je u Hrvatskoj registrirano više od 220 hostela. (Hina)



Pisane vijesti