U zagrebačkom MUO-u otvoren Zagreb Wine Gourmet Festival

Slika /arhiva/zwgf-2010.jpg

Treći međunarodni Zagreb Wine Gourmet Festival, koji je danas otvoren u zagrebačkom Muzeju za umjetnosti obrt (MUO), okupio je 140 domaćih i inozemnih izlagača-proizvođača vina i gastronomskih delicija.

Festival je, u ime ministra turizma, otvorio Branko Grgić, državni tajnik u Ministarstvu turizma, jednom od pokrovitelja ovogodišnjeg Zagreb Wine Gourmet Festivala.

U dva dana festivala organizator, zagrebačka tvrtka Laniva, očekuje oko 3500 posjetitelja, koliko ih je na tom događanju bilo i prošle dvije godine, istaknula je direktorica festivala Ingrid Badurina Danielsson.

Dodavši da je na festivalu predstavljeno 550 vrhunskih vina iz Hrvatske i inozemstva, Badurina Danielsson kazala je kako će posjetitelji uz kupljenu ulaznicu moći degustirati svako od tih vina, kao i brojne delicije na štandovima i one koje će pred publikom pripremati poznati vrhunski kuhari.

Želja im je, kako je kazala, da taj festival postane tradicionalan te da pridonese promociji Hrvatske kao eno-gastronomskog odredišta visoke kvalitete, što su već donekle i postigli s prva dva festivala.

Osim široke publike na festivalu očekuju i brojne gastro i enološke menadžere, hotelijere, ugostitelje, vinare, distributere, trgovce te domaće, ali i brojne strane novinare iz vodećih svjetskih publikacija ('BBC Good Food', 'The Independent', 'Decanter', 'Falstaff', 'Gambero Rosso').


Pisane vijesti