​U Vukovaru predstavljen festival "SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ"

Slika /AA_2018_b-fotke/logos/VUKOVAR_BD.jpg

U Vukovaru će se od 3. do 6. svibnja u sklopu Dana grada Vukovara održati 1. festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija "SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ", najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare u gradskoj upravi. Tijekom festivala na deset mjesta u Vukovaru posjetitelji će moći doživjeti cijelu Hrvatsku, njezine turističke manifestacije i običaje te okuse onog najboljega u eno i gastronomskoj ponudi, rekao je autor i producent projekta Aleksandar Kovačević te dodao kako je riječ o jedinstvenom festivalu na kojem će se predstaviti zaštićena hrvatska nematerijalna kulturna baština koja je na nacionalnoj i UNESCO-ovoj listi, uz najatraktivnije turističke manifestacije, atrakcije i destinacije iz cijele Hrvatske.

Zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Marijan Pavliček rekao je kako vjeruje da će i festival "SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ", poput Sinjske alke koja je održana u tom gradu prošle godine i obnove Vodotornja, iz Vukovara poslati poruku svehrvatskog zajedništva i jedinstva.

"Vukovar je uz Vučedol i Ilok nacionalni pobjednik Europske destinacije izvrsnosti na temu kulturne baštine. Kulturni turizam jedan je od stupova razvoja u strateškim smjernicama razvoja turizma Grada Vukovara, što nam govori da idemo u pravome smjeru te da ispunjavamo ciljeve koje smo si zadali s obzirom na razvoj turističkih potencijala", rekla je gradska pročelnica za turizam i kulturu Marina Sekulić.

Na konferenciji za novinare bila je i direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić-Srpak, koja je istaknula kako iz godine u godinu raste broj turističkih dolazaka i noćenja u županiji te da su dobrodošle sve manifestacije koje pozitivno utječu na rast turističke potrošnje. Slično je poručila i predsjednica Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore iz Vukovara Vinka Ivanković, koja je ocijenila da ponudom hrvatskih proizvoda pridonosimo očuvanju domaćih radnih mjesta. (Hina) 
 

Ostale vijesti