U VARAŽDINU 11. ŠPANCIRFEST

Slika /arhiva/VARAŽDIN, 21.-30.8.2009;spancir-09-logo.jpg


Više od 1600 izvođača iz čak 17 zemalja te oko 264 sati programa, ponuda je ovogodišnjeg, 11. po redu Špancirfesta, koji će se održati u Varaždinu od 21. do 30. kolovoza u Varaždinu.

"Iako je kriza i recesija utjecala i na Špancirfest, budući da smo smanjili troškove za 20 posto, Festival uličnih šetača nije izgubio na kvaliteti, već smo u tom smjeru išli i na njegovo poboljšanje. Brojne su novosti na Špancirfestu, a posebno bih istaknula programe poput Glazbene klinike i Kreativfesta, gdje su više prostora dobili mladi kreativni umjetnici", rekla je prilikom predstavljanja programa Branka Tropp, direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina, glavnog organizatora Špancirfesta.

I ove su godine u ponudi 23 dječje predstave u sklopu "Hlapecfesta", te predstave za odrasle u dijelu koji nosi naziv "Komedijafest". Između ostalih nastupit će glumačka družina "Histrioni" te "Epilog teatar" iz Zagreba.

Jedan od važnijih dijelova programa je i ove godine "Pan ulica fest" koja nudi stotinjak programa, a nastupit će 30-ak performerskih skupina iz 12 zemalja.

U deset dana trajanja Festivala organizatori očekuju oko 160 tisuća posjetitelja.

Inače, Špancirfest je ovogodišnji dobitnik statusa Superbranda za 2009. prema izboru stručne komisije te više od 20.000 glasača iz Hrvatske i inozemstva.


Najave