U Tisnome prva poučna podmorska staza na Jadranu

Slika /arhiva/dalmacija_jezera_0004.jpg

Za manje od mjesec dana ljubitelji jadranskog podmorja moći će kroz prvu poučnu podmorsku stazu, smještenu u Uvali sv. Andrije u Tisnome, uživati u morskoj flori i fauni.

Podmorska staza bit će dugačka 700 metara, a na kopnu će biti obrubljena prirodnom šetnicom koja spaja Tisno i Jezera.

"Ideju za projekt dobili smo od sličnih podmorskih staza na Azurnoj obali u Francuskoj", rekao je za Hinu načelnik općine Tisnoga Ivan Klarin.

Ta poučna podmorska staza koju će zaljubljenici u podmorje moći razgledavati s ronilačkom opremom uz stručne voditelje bit će jedinstvena atrakcija kojom se otvaraju vrata novom obliku turističke ponude - aktivnom i edukativnom turizmu.

Klarin je dodao da će takav oblik turističkih sadržaja vrlo uspješno obogatiti ponudu, kako se to već radi u mnogim vodećim turističkim središtima Mediterana.

Po uzoru na staze na Azurnoj obali, i mi smo izradili projekt i poslali ga Udruzi zaštićenih morskih područja Mediterana (Med-PAN), koja ga je prepoznala i dodijelila nam 300 tisuća kuna. Ostalih milijun kuna za dovršetak dobili smo od Fonda za zaštitu prirode, Ministarstva turizma, a dijelom ćemo ga financirati i općinskim novcem, istaknuo je Klarin. (Hina)
 



Pisane vijesti