U Splitu 1. međunarodni sajam zdravstvenog turizma od 27. do 29. travnja

Slika /AA_2018_b-fotke/Zoran_Jelaca_Split.jpg

Prvi međunarodni sajam zdravstvenog turizma "Mediteran 365" održat će se u splitskom hotelu Atrium od 27. do 29 travnja, a sudjelovat će medicinski i turistički stručnjaci iz 30 zemalja, najavila je u ponedjeljak direktorica ovog sajma Biljana Mančić.  "Ovim sajmom želimo produljiti turističku sezonu na splitskom području na 365 dana tijekom cijele godine privlačeći veći broj turista u segmentu koji još nije dovoljno iskorišten, a to je medicinski turizam koji ima veliki potencijal za razvoj," rekla je Mančić na konferenciji za novinare. Ovim se sajmom nastavlja tradicija rimskoga cara Dioklecijan koji je u Splitu sagradio palaču zbog "savršene klime i izvornih sumpornih voda", istaknula je.

"Nakon 1700 godina nastavljamo Dioklecijanovu tradiciju kako bi Split i Dalmacija postali prijestolnica zdravstvenog turizma," kazala je Mančić.

Organiziranje međunarodnog sajma turizma "Mediteran 365" sufinanciranjem će poduprijeti turističke zajednice Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

"Na svjetskom tržištu zdravstveni turizam godišnje raste između 15 i 20 posto a Split im komparativne prednosti za razvoj te grane turizma," istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić.

"Split je pravo mjesto za održavanje ovakvog sajma jer će se njime pridonijeti da Split "ne bude samo destinacija mora i sunca već da bude prepoznat i kao destinacija zdravstveneg i lječilišnog turizma," kazala je Vukšić.

Direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske Županije Joško Stella rekao je da su u Hrvatskoj neke grane turizma puno razvijenije od zdravstvenog turizma koji je u Europi u porastu.

"Zdravstveni turizam raste brže i kvalitetnije od svih grana turizma u cijeloj Europi i zbog toga je velika važnost ovog sajma te moramo uložiti više napora za razvoj zdravstvenog turizma jer u Splitsko-dalmatinskoj županiji postoje pretpostavke za to." rekao je Stella.

Kako je najavljeno, na Prvom sajmu zdravstvenog turizma "Mediteran 365" sudjelovat će predstavnici turističkih agencija, distributera opreme, centara za uljepšavanje odnosno predstavnici estetske kirurgije, te medicinskih ustanova, osiguravajućih kuća, banaka i onih koji su angažirani na promicanju zdrave hrane i zdravog načina života na Mediteranu svih 365 dana tijekom godine. (Hina)

Ostale vijesti