U Šangaju uspješno predstavljena hrvatska turistička ponuda

Slika /arhiva/100525-sh1.jpg

U okviru ovogodišnjih promidžbenih aktivnosti na dalekim tržištima, te u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija i Turističkom organizacijom Slovenije, predstavnici Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice jučer (25. svibnja) su u Šangaju kineskoj javnosti predstavili turističku ponudu dviju zemalja. Na dobro posjećenoj konferenciji za novinare, na kojoj su prisustvovali ministar turizma Damir Bajs, slovenski direktor Turističke organizacije Dimitrij Piciga, te direktor Glavnoga ureda HTZ-a Niko Bulić, riječi je bilo o potencijalu kojeg dvije države nude kineskim turistima. Ministar Bajs pritom je naglasio važnost dalekih tržišta za hrvatski turizam, od kojih je kinesko stavio na prvo mjesto.

U okviru ovogodišnjih promidžbenih aktivnosti na dalekim tržištima, te u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija i Turističkom organizacijom Slovenije, predstavnici Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice  jučer (25. svibnja) su u Šangaju kineskoj javnosti predstavili turističku ponudu dviju zemalja.
 


Na dobro posjećenoj konferenciji za novinare, na kojoj su prisustvovali ministar turizma Damir Bajs, slovenski direktor Turističke organizacije Dimitrij Piciga, te direktor Glavnoga ureda HTZ-a Niko Bulić, riječi je bilo o potencijalu kojeg dvije države nude kineskim turistima. Ministar Bajs pritom je naglasio važnost dalekih tržišta za hrvatski turizam, od kojih je kinesko stavio na prvo mjesto.
 


Ovo je tek početak jednog velikog projekta, kojeg nismo željeli prepustiti slučaju. Hrvatska ima potencijala za goste iz Kine, a nedavno ukidanje viza samo je još jedna potvrda koliko ozbiljno mislimo. Osim toga, u skorije vrijeme u Kini planiramo otvoriti ured HTZ-a, dok dugoročno očekujemo velik broj dolazaka kineskih turista, rekao je na susretu s novinarima ministar Bajs. Također, dodao je, postoji niz razloga zbog kojih se i gosti poput Bill Gatesa i Tom Cruisea redovito vraćaju na odmor u Hrvatsku, a neki od njih su i kultura, glazba, bogatstvo eno i gastro ponude te brojne prirodne ljepote.
 


Nakon poslovne radionice, hrvatski i slovenski turistički stručnjaci predstavili su ponudu i kineskim turoperatorima.

U večernjim satima održana je i „Hrvatska večer“ na kojoj su bili prisutni i visoki predstavnik turističkog sektora Šangaja, Dao Shu Ming, nacionalni povjerenik RH za EXPO 2010., Ivica Maričić, počasni predstavnik Hrvatske gospodarske komore u Šangaju, Liu Gang, hrvatski trener nogometnog kluba Shanghai Shenehanu, Ćiro Blažević, predstavnici hrvatske i slovenske ambasade u Kini te brojni visoki predstavnici kineskog turističkog sektora. Osim bogatstva hrvatske ponude, kineske novinare posebno je oduševio i nastup naše poznate violončelistice, Ane Rucner.
 


Tijekom dana ministar Bajs posjetit će Svjetsku izložbu EXPO u Šangaju, nakon čega će se uputiti u Peking gdje će sutra, 27. svibnja, zajedno sa slovenskim kolegama, predstaviti turističke potencijale dviju zemalja.


Pisane vijesti