U rujnu svi putevi iz Amerike vode i na Hvar

Slika /AA_2018_b-fotke/gradovi/Zoran_Jelaca_grad-Hvar.jpg

U ovoj turističkoj godini, kad Hvaru predstoji ostvarenje planiranog broja dolazaka i noćenja gostiju, ugledni američki magazin Travel+Leisure (više od 3 milijuna čitatelja) visoko je pozicionirao otok Hvar na listu najboljih svjetskih destinacija za posjet u mjesecu rujnu.

Hvar je zaslužio istaknutu naslovnu poziciju ispred Barcelone, Honolulu, Shangai i drugih.

Uredništvo magazina Travel+Leisure, koji je, uz National Geographic Traveler i Conde Nast Traveler, jedan od najutjecajnijih časopisa za putovanja na svijetu, odlučilo je sastaviti listu od 9 destinacija, ističući kako je na Hvaru moguće upoznati bogatu povijest i kulturu kroz posjet hvarskom povijesnom kazalištu, kušati poznati hvarska vina te odsjesti u prvom hotelu s 5 zvjezdica - Palace Elisabeth.
 
Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara naglašava kako je "... i ovoga puta Hvar kao destinacija prepoznat po širini svoje ponude i najvišim turističkim kriterijima koje nudi posjetiteljima“. Dodaje kako su turisti iz Sjedinjenih Američkih Država u srpnju u ukupnoj strukturi ostvarenih dolazaka i noćenja zabilježili rast od 5 posto.

Pisane vijesti