U riječkoj luci prvi ovogodišnji kruzer

Slika /arhiva/310715_Mariska1.JPG

Luksuzni brod za kružna putovanja Silver Cloud uplovio je u srijedu u riječku putničku luku, čime je otvorena ovogodišnja sezona uplovljavanja brodova za kružna putovanja u tom gradu.

Silver Cloud pripada brodarskoj kompaniji Silversea Cruises, koja je ove godine po prvi puta uvrstila riječku luku u svoj plan putovanja. Putnike i brod dočekali su predstavnici Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Lučke uprave Rijeka, Turističke zajednice grada Rijeke i Turističke zajednice Kvarnera.

Putnički brod Silver Cloud u ponudi ima luksuzna krstarenja Karibima, a ljeti se vraća u Europu. Kompanija Silversea Cruises sa sjedištem u Monaku osnovana je 1994., a, kako navode iz riječke Lučke uprave, ideja je bila bogatoj i zahtjevnijoj klijenteli omogućiti neograničeni luksuz, pa je u tu svrhu iste godine izgrađen brod Silver Cloud, dugačak 156 metara, širine 21 metar, s kapacitetom 296 putnika, koje opslužuju 222 člana posade.

Svaki putnik u prosjeku ima po 47 kvadratnih metara prostora te gotovo individualnu poslugu. Izgradnja broda stajala je 125 milijuna američkih dolara, posljednje preuređenje obavljeno je 2013., dok je novo je ugovoreno za 2017.

Turistička zajednica grada Rijeke i Turistička zajednica Kvarnera predstavile su gostima turističku ponudu grada i regije, a autobusima je organizirano razgledavanje Rijeke, izleti u Hum, Vrbnik, Opatiju, Mošćenice, Kamačnik, Postojnu te odlazak na rafting na Kupi.

Iz riječke Lučke uprave ističu da je u ovoj godini najavljen dolazak 15 brodova na kružnim putovanjima. Zanimanje su iskazale kompanije Silversea, Thomson Cruises, Swan Hellenic, Fred Olsen Cruise Line, Saga Cruises, Voyages of Discovery i Princes Cruises.

Porast ovogodišnjeg putničkog prometa u dijelu putničkih brodova za kružna putovanja pripisuje se trogodišnjem angažmanu zajedničkog povjerenstva kojeg čine predstavnici Lučke uprave Rijeka, TZ grada Rijeke i gradske uprave.

(Hina)



Pisane vijesti