U prvih šest mjeseci 10 posto više gostiju

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

Dubrovnik su u prvih šest mjeseci ove godine posjetila 224.403 turista, što je 10 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a 741.817 noćenja u svim oblicima smještaja povećanje je za sedam posto, objavila je dubrovačka Turistička zajednica. Među turistima, s više od 89 posto, zastupljeni su gosti iz inozemstva.

Najbrojniji posjetitelji Dubrovnika u prvoj polovici godine bili su Britanci s 10,8 posto udjela, te Francuzi s 9 posto udjela u ukupnom ostvarenju, zatim domaći turisti, te gosti iz Njemačke i Španjolske.

Najviše je gostiju boravilo u hotelima, 190.888 ili 10 posto više nego prošle godine. I u drugim oblicima smještaja bilježi se pozitivan trend, osim u kampovima, gdje je gostiju bilo manje nego prošle godine.

Lipanj je, navode iz Turističke zajednice Dubrovnika, za 7 posto bolji u noćenjima nego prošle godine, a dolazaka gostiju bilo je za 9 posto više.

Iz dubrovačke Turističke zajednice napominju da su kroz elektronski statistički program započeli i evidentiranje gostiju po dobnim skupinama, a ti podaci pokazuju da je u Dubrovniku od početka godine boravilo najviše gostiju u dobi između 41 i 60 godina, bilo ih je 78.651, a ostvarili su 260.383 noćenja. (Hina)



Pisane vijesti