U Istri tijekom blagdana oko 11 tisuća turista

Slika /arhiva/101224-istra.jpg

Na području Istarske županije tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana bit će otvoreno dvadesetak hotela, a prema najavama hotelskih kuća u Istri se tijekom blagdana očekuje oko jedanaest tisuća turista, uglavnom iz Italije, Slovenije i Austrije, doznaje se u Turističkoj zajednici Istarske županije.

Većina hotela na istarskom poluotoku već je popunjena rezervacijama, istarski hotelijeri i ove su se godine potrudili za svoje vjerne goste pripremiti bogatu gastro i zabavnu ponudu, a po uzoru na sezonu i posezonu, za istu cijenu nudit će i dodatne sadržaje.

Tako će pulski "Arenaturist", koji će imati otvorenih šest hotela u Puli i Medulinu, po riječima direktorice marketinga te hotelske kuće Manuele Kraljević, uz neizostavni glazbeni program gostima ponuditi i tradicionalne istarske gastro delicije.

Hoteli umaškog "Istraturista", poznati po bogatoj welness ponudi, također će za blagdane otvoriti svoja vrata, a očekuju oko pet tisuća noćenja.

Za blagdane će biti otvoreni i "Valamarovi" hoteli u poreču te "Maistrini" u Rovinju i Vrsaru gdje se očekuje više od šest tisuća noćenja.

Inače, uz hotele u Istri će tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana biti otvoren i veliki broj agroturističkih objekata u unutrašnjosti poluotoka. (Hina)

Pisane vijesti