U Hrvatskoj više od 25 stranih turističkih novinara zbog nagrada "Zlatna penkala"

Slika /AA_2018_b-fotke/logos/HTZ_log-w.jpg

U Hrvatskoj više od 25 stranih turističkih novinara zbog nagrada "Zlatna penkala"ZAGREB, 15.5.2017.U Hrvatsku odnosno na Kvarner u ponedjeljak dolazi više od 25 stranih novinara iz Europe i SAD-a kojima će Hrvatska turistička zajednica (HTZ) u utorak, 16. svibnja na svečanosti u Malom Lošinju dodijeliti tradicionalne nagrade, 13. po redu "Zlatne penkale" za objave u prošloj godini o Hrvatskoj i njenom turizmu.

Iz Ministarstva turizma i Glavnog ureda HTZ-a napominju kako dolazak i prihvat stranih novinara suorganiziraju i turističke zajednice Kvarnera, Malog Lošinja i Opatije, koju će novinari razgledati u ponedjeljak.

Na Malom Lošinju će, osim na svečanosti dodjele nagrada u utorak navečer u jedinom lošinjskom hotelu s pet zvjezdica Bellevue, obići i atrakcije tog otoka te se upoznati s njegovom ponudom zdravstvenog, wellness, 'adventure', kulturnog i drugih oblika turizma. Obići će i Cres, a iz Hrvatske odlaze 17. svibnja.

Nagrade će im uručiti ministar turizma Gari Cappelli, a na svečanosti dodjele bit će i brojni direktori HTZ-ovih stranih predstavništava, koji i kandidiraju novinare za nagrade.

Za nagrade "Zlatna penkala" nominirana su ukupno 33 novinara iz Austrije, Švicarske, Belgije, Češke, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Luksemburga, Njemačke, Poljske, Rusije, Ukrajine, Slovačke, Slovenije, Švedske, Danske, Estonije, Velike Britanije i SAD-a, a dolazak na svečanost dodjele potvrdilo je njih više od 25.

"Zlatna penkala" tradicionalna je nagrada kojom HTZ na određeni način zahvaljuje turističkim i drugim novinarima iz svijeta za objavljeni materijal o Hrvatskoj i njenoj turističkoj ponudi u raznim medijima na stranim tržištima, a dodjeljuje ih u kategorijama za najbolji tiskani materijal (časopisi, novine), za najbolji TV, radio i online materijal te za najbolju blog objavu.

"Nagradama 'Zlatna penkala' želimo istaknuti i posvetiti pažnju vrijednosti profesionalnog pristupa pisanju o Hrvatskoj u stranim medijima, te je to i prigoda da im zahvalimo na doprinosu u promociji hrvatskog turizma u svijetu. To također pridonosi i kontinuiranoj suradnji i informiranju inozemnih medija o hrvatskom turizmu te pojedinoj regiji koja je domaćin dodjele", ističu iz Ministarstva turizma i Glavnog ureda HTZ-a, napominjući da su dosadašnje dodjele tih nagrada svaki put održavane u drugim krajevima Hrvatske (Zagreb, Split, Rovinj, Opatija, Dubrovnik, Čakovec, Osijek, Otočac, Zadar, Šibenik i Split).

(Hina)

Pisane vijesti