U Hrvatskoj 24 strana novinara iz 16 zemalja zbog nagrada HTZ-a "Zlatna penkala"

Slika /AA_2018_b-fotke/logos/HTZ_log-w.jpg

U Zadar i Zadarsku županiju u četvrtak dolaze 24 strana novinara iz 16 zemalja zbog dodjele nagrada "Zlatna penkala", kojima Hrvatska turistička zajednica (HTZ) 15. godinu za redom odaje priznanje stranim medijima za objave o Hrvatskoj kao turističkom odredištu, izvijestili su iz HTZ-a. Svečanost dodjele nagrada održat će se u subotu u Zadru, a strani novinari, među kojima ima i blogera i influensera, u Zadru i Zadarskoj županiji boravit će do nedjelje. Za boravka novinari će obići niz turističkih lokaliteta u Zadarskoj županiji, primjerice Starigrad Paklenicu, Velebit, otok Ugljan, Nin, manifestaciju Tuna&Sushi&Wine u Zadru.

"Zadovoljni smo što i ove godine možemo ugostiti i nagraditi strane novinare koji su svojim medijskim objavama pridonijeli prepoznatljivosti Hrvatske kao turističke destinacije i njezine ponude", poručio je uoči dodjela tih nagrada direktor HTZ-a Kristjan Staničić. 

Novinari su u Hrvatsku stigli iz poznatih medijskih kuća iz Velike Britanije, Nizozemske, Rusije, Italije, SAD-a, Njemačke, Austrije, Belgije, Češke, Francuske, Mađarske, Ukrajine, Švedske, Danske, Španjolske i Slovenije, a nagrade će im se dodijeliti u tri kategorije - za najbolju reportažu tiskanog medija (časopis, novine), za najbolju reportažu elektroničkog medija (TV, radio, on line) te za najbolju blog objavu (blog, društvene mreže). (Hina)

Pisane vijesti