U Dubrovniku sedam posto više noćenja

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

Na području grada Dubrovnika u prvih sedam mjeseci ove godine boravilo je 130.968 gostiju ili 8 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a ostvareno je ukupno 563.226 noćenja, što je povećanje za 7 posto, objavili su danas iz dubrovačke Turističke zajednice.

Pritom ističu kako su ti turistički rezultati potvrda Dubrovnika kao atraktivnog i uspješnog odredišta.

Porast broja noćenja u srpnju u Dubrovniku se bilježi u svim oblicima smještaja osim u hotelima u kojima je ostvaren pad od 4 posto, dok je u privatnom smještaju zabilježeno povećanje broja noćenja za čak 27 posto.

Najveći broj gostiju u srpnju je u Dubrovnik došao iz Velike Britanije i to 13,9 posto od ukupnog broja dolazaka i 19,2 posto u noćenjima. Slijede gosti iz Francuske, Njemačke, SAD-a, domaći turisti, gosti iz Švedske, Norveške, Finske i dr.

Tržišta Rusije i Španjolske ove godine bilježe pad, ruskih je turista bilo 20 posto manje, a Španjolaca 15 posto manje.

Zanimljivo je da je povećan broj turista iz Australije, kojih je u Dubrovniku boravilo 16.873 ili 24 posto više nego prošle godine, a ostvarili su 50.822 ili 20 posto više noćenja.

Početkom kolovoza u Dubrovniku boravi nešto više od 19 tisuća gostiju ili 7 posto više nego početkom kolovoza prošle godine. (Hina)



Pisane vijesti