U Dubrovniku potpisani ugovori o potporama turističkim projektima

Slika /arhiva/dubrovnik-grad.jpg

U Dubrovniku su danas potpisani ugovori između predstavnika Ministarstva turizma i korisnika državnih potpora s područja Dubrovačko-neretvanske županije za programe Ministarstva “Baština u turizmu”, “Tematski putovi” i “Izvorni souvenir”.

(foto: Željko Tutnjević)

Ugovore je s korisnicima potpora iz najjužnije hrvatske županije potpisao državni tajnik u Ministarstvu turizma Ivo Mujo koji je istaknuo da se ove godine za potpore po sva tri programa dodjeljuje 41 posto više sredstava nego prošle godine, odnosno ukupno 15 milijuna kuna.

Riječ je o bespovratnim sredstvima-potporama projektima koji potiču razvoj turizma kroz stvaranje raznolikih oblika turističke ponude.

(foto: Željko Tutnjević)

Potpore će po sva tri programa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji dobiti 41 projekt, a ukupan iznos potpora za njih je 1,2 milijuna kuna. Najviše ih je iz programa “Baština u turizmu”. Tako će se bespovratnim sredstvima primjerice poduprijeti projekti “Malo selo velikih mogućnosti” iz Kule Norinske, adaptacija starih kuća na Pelješcu, “Desanski raj” iz Metkovića te drugi.

U sklopu programa “Izvorni souvenir” među ostalim potpore su dobili projekti redizajniranog mljetskog veza Udruge “Deša” iz Dubrovnika, drevni izvorni suvenir iz Vele Luke, “Prijatelji Lastova”, te drugi.

Iz programa “Tematski putevi” potpore su dobili projekti revitalizacije napoleonskog puta kroz Pelješac, uređenje vidikovca Sveti Rok u Smokvici i drugi. (Hina) 
 



Pisane vijesti