U četiri državna turistička kompleksa Cluba Adriatic isto noćenja kao lani

Slika /arhiva/clubadriatic_LL.JPG

Četiri turistička kompleksa u još većinskom državnom vlasništvu kojima upravlja tvrtka Club Adriatic do sredine rujna zabilježila su ukupno nešto malo više od 324 tisuće noćenja, što je približno isto kao prošle godine, doznaje se iz Cluba Adriatic u kojem vjeruju da će i financijski poslovati kao lani.

Club Adriatic je tvrtka u državnom vlasništvu, koja u svom portfelju ima nešto malo više od pet tisuća kreveta u četiri turistička kompleksa - kampu uvala Slana u Selcu u sklopu kojeg je i apartmanski hotel, hotelu Hrvatska u Baškoj Vodi, turističkom naselju Baško Polje u sklopu kojeg je hotel Alem, depadanse i kamp te turističkom naselju Perna u Orebiću, u sklopu kojeg su hotel Komodor, bungalovi i kamp.

Svi su ti objekti većinom kategorije dvije zvjezdice.

Najviše noćenja ili oko 105 tisuća ove je godine ostvareno u kampu Baško Polje, dok su najviše od ukupnih noćenja ostvarili turisti iz Češke, Slovačke, Poljske te domaći turisti, Slovenci i oni iz Bosne i Hercegovine.

"Zadovoljni smo postignutim rezultatima, tim više što s obzirom da smo u postupku predstečajne nagodbe nisu moguća nikakva veća ulaganja u objekte kojima upravljamo", kažu iz Cluba Adriatic d.o.o. koja je u postupku predstečajne nagodbe od listopada prošle godine.

Za poslovanje, u Clubu Adriatic kažu da se tijekom zime, kada je većina objekata zatvorena, jednim dijelom financira iz ugovora o garancijskom zakupu s agencijama za iduću godinu.

"Među objektima kojima upravljamo naravno da postoje i oni koji imaju problem s profitabilnošću, ali bez većih ulaganja nije moguće postići ni veći prihod iz poslovanja", kažu iz Cluba.

Trenutno zbog predstečajne nagodbe ne planiraju investicije, nego samo redovito održavanje objekata, što su činili i ove godine, dok budućnost Cluba Adriatic, kvaliteta objekata, daljnje poslovanje i planovi, kako napominju, ovise o ishodu te nagodbe.

Svi objekti posluju isključivo sezonski, a u njima je zaposleno 110 radnika na neodređeno vrijeme, dok sezonski zaposle njih još oko 200.

(Hina)



Pisane vijesti