U čast Rabskoj fjeri na Rabu održana sjednica Turističkog vijeća TZ Kvarnera

Slika /arhiva/130725-Rab1.jpg

U nazočnosti direktorice Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić sjednica Turističkog vijeća TZ Kvarnera održana je danas na Rabu u čast Rabske fjere, jedne od najvećih manifestacija u Hrvatskoj, poznate i izvan Hrvatske. Predsjednik TZ Kvarnera, župan Zlatko Komadina susret je nazvao prilikom za analizu rezultata na polovici turističke sezone te za promociju vrijednih turističkih proizvoda.

„Sjednica je zapravo je jedan u nizu sastanaka vodstva Primorsko–goranske županije čija je svrha da u pripremu županijske Razvojne strategije od 2014. do 2020. uključi sve ustanove i institucije kojima smo osnivači i s kojima aktivno surađujemo“, rekao je Komadina. Riječ je o razdoblju koje nalaže europska regulativa, a s kojim se trebaju uskladiti svi strateški dokumenti gospodarskih i svih drugih čimbenika u lokalnoj zajednici. S tim u vezi, Komadina je za rujan najavio donošenje županijskog Prostornog plana u kojem je predviđeno i niz turističkih zona.

„Rezultati govore da postojeći kapaciteti ostvaruju iste rezultate, što znači da jedino gradnja novih kapaciteta može donijeti bolje turističke rezultate, čemu treba dodati i nove događaje te turističke proizvode“, zaključio je Komadina.

Direktorica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić članove Vijeća izvijestila je o izradi strateškog Marketinškog plana i Plana udruženog oglašavanja HTZ-a, a upravo je za udruženo oglašavanje TZ Kvarnera izdvojeno 5,5 milijuna kuna kako bi Kvarner promovirala kao avio destinaciju.

Na Vijeću je zaključeno da svatko tko sudjeluje u turističkoj ponudi mora dati svoj doprinos razvoju kvalitete. Tako je, primjerice, nedopustivo da Rapska plovidba ne pruža mogućnost turistima da karte za trajekt plaćaju kreditnim karticama, ili pak da HZZO daje naputke turističkim ambulantama da ne primaju pacijente s europskom zdravstvenom iskaznicom, ili da bez obzira na iskaznicu, moraju platiti liječenje. Na Vijeću je zaključeno da se radi o problemu koje treba riješiti na razini resornih ministarstava.

Susret na Rabu bio je prilika za promociju nove brošure Kvarner Gourmet & Food 2013/ Gastro putovanje Kvarnerom i aplikaciju za mobilne uređaje Kvarner Gourmet & Food 2013, mogućnosti kojih je predstavila direktorica TZ Kvarnera, dr. sc. Irena Peršić Živadinov. Nova brošura i nova aplikacija donose pregled pedeset i pet ugostiteljskih objekata koji su zadovoljili stroge kriterije projekta Kvarner Gourmet i Kvarner Food. Potičući izvrsnost u dva segmenta gastro ponude, TZ Kvarnera htjela je, a sudeći po odazivu restorana, konoba, bistroa i drugih, i uspjela učiniti prvi korak prema brendiranju Kvarnera kao eno-gastro destinacije.



Pisane vijesti