U Baranji održani "Ribarski dani"

Slika /arhiva/120917-kopacevo-m-topic-w.jpg

U baranjskom selu Kopačevu održani su "Ribarski dani", dvodnevna manifestacija koja je okupila više od 2000 posjetitelja, koji su uživali u ribljim specijalitetima, hrani od divljači te brojnim drugim baranjskim autohtonim proizvodima.

Cilj "Ribarskih dana" je predstaviti i tradicijske običaje Baranje, a gosti Kopačeva imali su priliku, uz poznati fiš paprikaš, jesti i šarana s rašlji, štuku pripremljenu na razne načine te domaće kolače. Također, uz gastronomsku ponudu posjetitelji su mogli vidjeti kako se pripremaju poznati specijaliteti, kupiti domaću mljevenu crvenu papriku, med i druge domaće proizvode, a bio je organiziran i bogat kulturno umjetnički program.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, izrazio je večeras zadovoljstvo organizacijom "Ribarskih dana" koje su pripremili Turistička zajednica Bilje i mještani Kopačeva. Šišljagić je naglasio kako "Osječko-baranjska županija uistinu ima što ponuditi gostima koji sve više dolaze i koriste bogatstvo ribljeg fonda i divljači kao dio turističke ponude koja je strateška razvojna orijentacija županije.

Kontinentalni turizam polako ali sigurno zauzima sve značajnije mjesto jer gosti tijekom cijele godine mogu birati niz sadržaja vezanih za bogatstvo prirode i ljepotu naših voda, šuma ali i povijesnih znamenitosti, kazao je. Župan Šišljagić je posebno istaknuo Kopački rit, ali i "osječku povijesnu ljepoticu baroknu Tvrđu, baranjske vinske ceste i druge turistički zanimljive destinacije". (Hina)



Pisane vijesti