TZ Malog Lošinja primljena u UNWTO mrežu znanja

Slika /arhiva/110131tzg-mlosinj.jpg

Na poziv UNWTO–a (United Nations World Tourism Organization), Turistička zajednica Grada Malog Lošinja (TZGML) primljena je u UNWTO Mrežu znanja. Riječ je o programu čija je misija podržati akcije država članica u svim pitanjima vezanim za turističke inovacije i znanje, znanost i tehnologiju, s ciljem da se doprinese konkurentnosti i globalnom razvoju u području turizma.



UNWTO je prepoznala Turističku zajednicu Grada Malog Lošinja kao instituciju s inovativnim pristupima u poslovanju i strategijama u turizmu. Posebno su prepoznali projekte Miomirisi i okusi Lošinja, Lošinjskim jedrima oko svijeta, 125 godina zdravstvenog turizma na otoku, dolazak Apoksiomena. Naglasili su važnost i pohvalili inicijativu TZG Malog Lošinja pri poticanju održivog razvoja turizma i provođenju destinacijskog menadžmenta. 

Direktorica TZGML Đurđica Šimičić, sudjelovala je na prvom kongresu UNWTO Mreže znanja koji se održavao u Madridu, sjedištu UNWTO–a, 19. i 20. siječnja 2011. godine, zajedno s članicama zemalja iz cijelog svijeta. 

Pisane vijesti