Turizam nova razvojna šansa Sisačko-moslavačke županije

Slika /AAA_2020_ABC/a_fotke/HN20200511567261.jpg

Brojni i do sada neiskorišteni turistički potencijali temelj su za razvoj turizma u Sisačko-moslavačkoj županiji, koji je u njezinim planovima određen i kao jedna od strateških razvojnih grana, istaknuto je u četvrtak na predstavljanju te županije kao turističke destinacije.

"Mogući razvojni potencijali županije za turizam su netaknuta i neotkrivena priroda, bogata kulturno-povijesnu baština, raznolika eno-gastronomska ponuda, kao i cikloturizam, šume i rijeke za lovni i ribolovni te tradicija zdravstvenog turizma", naglasio je na predstavljanju u Repušničkoj kleti na Moslavačkim vinskim cestama župan sisačko-moslavački Ivo Žinić.

Važnim za razvoj turizma označio je i već poznate manifestacije, poput Kestenijade u Hrvatskoj Kostajnici, Voloderskih jeseni, Lipovljanskih susreta, festival MoslaVina u Kutini, Lovrenčevo u Petrinji, Kupske noći u Sisku, Dane graditeljske baštine u Krapju i druge, dok je posebnom destinacijom izdvojio Park prirode Lonjsko polje, koje gostima pruža sve više turističkih atrakcija.

Na predstavljanju su izneseni i podaci za prošlu godinu kada je u toj Županiji sa 120 tisuća noćenja ostvaren porast od 30 posto u odnosu na 2018., a kako raste i broj smještajnih kapaciteta, procjenjuje se da bi turistički promet u idućim godinama mogao dodatno rasti.

Kako bi se bolje promovirala županija je i njezina turistička zajednica osmislili i novi promotivni film Županije u suradnji s autoricom Jasenkom Halauš.

Nakon predstavljanja za novinare, partnere i druge goste organiziran je i obilazak i razgledavanje turističkih atrakcija, među kojima Moslavačkih vinskih cesta, Parka prirode Lonjsko polje i sela roda Čigoč, kostajničke utvrde Zrinskih i spomen obilježja Gordanu Ledereru "Slomljeni pejzaž" te Šetnice Slave Striegla u Sisku. (Hina/FaH)

Ostale vijesti