Turistički resort Crvena luka dobiva Bijelu zastavu

Slika /arhiva/crvena_luka-hr.JPG

Novoobnovljeni Crvena luka Hotel&Resort u Biogradu na moru, otvoren od proljeća ove godine, dobit će krajem srpnja od svjetskog udruženja Global Under Water Awareness Association (GUWAA) globalni ekološki simbol za čiste vodene površine Bijelu zastavu, kao prvi hotelski kompleks u zadarskoj regiji te peti u Hrvatskoj. Po riječima direktorice prodaje i marketinga Crvene luke Suzane Marić, tu oznaku zaslužili su suvremenim sustavom pročišćavanja voda, u što je uloženo nekoliko stotina tisuća kuna, kao i utjecanjem na ekološku stabilnost cijelog područja kroz izmjenu zatečenog sustava kanalizacije, upotrebom bioloških pročišćivača i eko sredstava za čišćenje, odvajanjem i recikliranjem otpada i sličnim.

U resortu koji se prostire na površini od 18.000 četvornih metara pobrojano je i evidentirano više od tisuću stabala stoljetne borove šume, a zanimljivo je da svako drvo ima i svoj broj, kao i da su se i periske (najveće školjke Mediterana) vratile u uvalu ispred resorta nakon što ih godinama nije bilo.

"Do očuvanja okoliša i prirodne ravnoteže oko resorta, kao i ekoloških načela u poslovanju, svim objektima i uslugama, uvelike je stalo vlasnicima Crvene luke, poznatoj talijanskoj obitelji Prodi koja je u vlasništvo došla 2006. i do danas uložila desetke milijuna eura u potpuno preuređenje Crvene luke na razinu četiri zvjezdice i nešto drugačiji koncept ponude nego drugi na Jadranu", ističe Marić.

U resortu su postojeći objekti preuređeni te sada imaju 165 smještajnih jedinica (soba, apartmana, vila) sa 550 kreveta, dva restorana, unutarnje i vanjske bazene, wellness, ali i molove za pristajanja jahti i drugih brodica, te za hidroavione.

"Mol za hidroavione koji će služiti samo gostima resorta nema koliko znamo nitko na Sredozemlju, radimo to u suradnji s tvrtkom ECA-om (European Coastal Airlines), a među rijetkima smo, ako ne i jedini, i s ponudom liječničke ordinacije za specijalističke usluge, što je dio naše ponude zdravstvenog turizma koju u idućem razdoblju, kao i kongresnu ponudu planiramo i širiti", najavljuje Marić.

Od otvaranja resorta 1. travnja ove godine do danas zadovoljni su odazivom gostiju, među kojima 90 posto čine stranci, najviše iz Švicarske, Njemačke, Austrije i Francuske.
U vezi Bijele zastave, koju će dobiti krajem srpnja, Marić ističe da je to jedini simbol u svijetu koji jamči čisto more, plaže, morsko dno i kopnene vode u svrhu zaštite života u njima i vlasništvo je Fondacije Princ Albert II od Monaka i GUWAA-e. Ta je zastava dodijeljena na samo nekoliko mjesta u svijetu, a u Hrvatskoj je imaju rijeka Krka i plaže hotela Svpetrvs Resort Supetar na otoku Braču, Park Plaza Histria Pula te Hotel Bellevue Mali Lošinj, a ovog tjedna dobio ju je i Hotel Split Podstrana. 

(Hina)



Pisane vijesti