Turistički djelatnici o aktualnim propisima u ugostiteljstvu i turizmu

Slika /arhiva/Dubrovnik_051121_018S.jpg

Na 18. kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK), koji je danas počeo u Dubrovniku u organizaciji Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, okupilo se više od 500 sudionika iz čitave Hrvatske.

Na dvodnevnom skupu, uz ostalo, raspravljat će se o aktualnoj problematici zakonodavstva u ugostiteljstvu i turizmu s posebnim naglaskom na prilagodbu zakona sa normama u EU.

Sudionicima skupa, uz ostale, obratili su se predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore Antun Mihić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Stjepan Šafran te državni tajnik u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Zdenko Mičić.

On je posebno naglasio kako će biti razmotreni i uzeti u obzir svi prijedlozi i sugestije od strane struke prilikom kreiranja novih zakona i propisa kojima se regulira ugostiteljsko-turistička djelatnost.

Raspravljalo se i o primjeni HACCP sustava u ugostiteljskim objektima u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na koristi od primjene toga programa.
Riječ je o sustavu samokontrole koji je identificiran europskim zakonima i direktivama kao legitiman i jedinstven sustav monitoringa svih subjekata u poslovanju sa hranom sadašnjih i budućih zemalja članica EU.

Na kongresu će također biti rasprava i o sadašnjem stanju i o prijedlozima za izmjene Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, a također bit će riječi o financiranju u turizmu i ugostiteljstvu, a održat će se i okrugli stol 'Projekt hrvatska nacionalna kuhinja - autohtona hrvatska jela'. (Hina)



Pisane vijesti