Turističke zajednice Kvarnera i grada Malog Lošinja u posjetu Ljubljani

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

U Predstavništvu Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani jučer je održana prezentacija i tiskovna konferencija turističke zajednice Kvarnera i turističke zajednice Malog Lošinja pod nazivom 'Lošinj – otok vitalnosti i zdravlja’. Cilj prezentacije bio je slovenskom tržištu približiti zanimljive i raznovrsne programe Kvarnera i Malog Lošinja te ga prezentirati kao otok vitalnosti i zdravlja. Predstavljene su novosti iz turističke ponude Lošinja, novi turistički proizvodi te osvrt na prošlogodišnji turistički promet ostvaren sa slovenskog tržišta. 
 


Direktorica TZG Malog Lošinja Đurđica Šimičić istaknula je kako su gosti iz Slovenije ostvarili 7 posto više noćenja, u odnosu na 2008. godinu, te je tako sa slovenskog tržišta ostvareno 570.000 dolazaka.
 
Direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji Goran Blažić, te predsjednik Turističke zajednice Kvarnera Kazimir Janjić, naglasili su važnost njegovanja tradicionalnih turističkih tržišta te spremnost da kvalitetom i turističkim inovacijama broj slovenskih gostiju na Kvarneru bude u stalnom porastu.
 
Na prezentaciji su osim predstavnika turističkih zajednica sudjelovali i predstavnici hotelske tvrtke Jadranka hoteli d.o.o, zatim Jadranka kampovi d.o.o., kao i turistička agencija Cappelli tourist iz Malog Lošinja. Uzvanici su nakon prezentacije imali priliku okusiti gastronomske specijalitete Kvarnera i miomirisnog otoka Lošinja.


Pisane vijesti