Turistička zajednica Kvarnera na sajmu LATO u Varšavi

Slika /arhiva/Kvarner-o-logo.jpg

U sklopu štanda HTZ na sajmu LATO u Varšavi, od 1. do 3. travnja, TZ Kvarnera nastupa samostalno na štandu na kojem će predstaviti turističku ponudu regije. Uz TZ Kvarnera, svoj štand imaju i otoci Krk i Rab.

Sva tri štanda nalaze se u nizu jedan do drugog i tako povezani zauzimaju gotovo polovicu hrvatskog štanda. Uz hrvatski i kvarnerski turizam, poljskom tržištu predstavlja se i HGK sa štandom Be Croative na kojem se izlažu najpoznatiji hrvatski proizvodi s oznakom “Izvorno hrvatsko”.

Sajamski nastup Kvarnera bit će obogaćen zajedničkom prezentacijom TZ Kvarnera, TZ Otoka Krka i HGK za posjetitelje, poslovne partnere i predstavnike medija. Bit će prikazan promidžbeni film o turističkoj ponudi Kvarnera, te glazbeni nastup s prepoznatljivim melodijama Kvarnera i Hrvatske, uz degustaciju vrbničke žlahtine i autohtonih proizvoda, a posjetitelji će sudjelovati u nagradnim igrama uz mogućnost osvajanja besplatnog boravka u hotelima na otoku Krku.

Pojačan kvarnerski nastup svakako pokazuje koliko se pažnje pridaje poljskom tržištu s kojeg se kontinuirano bilježi rast turističkog prometa dolazaka i noćenja.

U 2010. godini realiziran je porast od 2 posto dolazaka i 3 posto noćenja u odnosu na 2009. godinu, a Poljaci sudjeluju s gotovo 3,5 posto u turističkom prometu na Kvarneru.
 



Najave