Turistička ponuda Kvarnera predstavljena u Italiji

Slika /arhiva/130703-milano0.jpg

Turistička zajednica Kvarnera predstavila se 1. srpnja 2013. godine u prekrasnom vrtu Palače (Palazzo) Isimbaldi u Milanu, u povodu obilježavanja ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

U organizaciji Generalnog konzulata RH u Milanu svečanosti je prisustvovalo više od 200 uzvanika diplomatskog zbora, političkog svijeta i poslovnih ljudi. Uz pozdravni govor Djanija Ivana Maršana, generalnog konzula RH u Milanu, nazočnima se obratio i dr. sc. Guido Podesta, predsjednik Provincije Milano i dr. sc. Fabrizio Spada, ravnatelj predstavništva Europske komisije u Milanu.

Turistička zajednica Kvarnera svojim je projektom Kvarner Gourmet obogatila večer, a direktorica TZ Kvarnera, dr. sc. Irena Peršić Živadinov preporučila je regiju Kvarner ne samo kao ljetno odredište, već i kao područje vikend dolazaka te uživanja u gastro i eno specijalitetima, koje su uzvanici imali priliku i kušati.

Sljedećeg dana, 2. srpnja, s predstavljanjem projekta Kvarner Gourmet nastavljeno je u Rimu u Veleposlanstvu RH u Italiji, a 3. srpnja u Trstu, u Teatro Verdi-u, u organizaciji Generalnog konzulata RH u Trstu, ističući blizinu Kvarnera, predstavljena je eno i gastro ponuda regije.

Kvarner je na taj način dao svoj doprinos obilježavanju važnog trenutka ulaska Hrvatske u Europsku uniju, ali i iskoristio ova događanja i veliku pozornost javnosti prema Hrvatskoj za promociju turističke ponude pod sloganom "Raznolikost je lijepa", a što se najbolje isčitava kroz gourmet ponudu Kvarnera.



Pisane vijesti