Turistička 2013. najbolja do sada

Slika /arhiva/120828-rijeka-w.jpg

U Rijeci je prošle godine ostvaren najbolji turistički promet do sada, a u prošlih deset godina turistički promet u tom gradu povećan je za ukupno 120 posto, podaci su s današnje konferencije za novinare predstavnika riječke gradske uprave, Turističke zajednice i Lučke uprave.

Direktor riječke Turističke zajednice Petar Škarpa istaknuo je da je najviše turista bilo iz Italije i Njemačke, zatim Španjolske i Francuske.

Na području Rijeke lani je bilo 76.299 turista, što je 9 posto više u odnosu na prethodnu godinu, a ostvareno je 146.177 noćenja, što je 8 posto više.

Gradonačelnik Vojko Obersnel ocijenio je da je riječ o relativno malim brojkama, ali da je važno naglasiti trend povećanja broja noćenja u Rijeci koji nije vezan isključivo za ljetno razdoblje.

Istaknuo je da je to rezultat zajedničkih aktivnosti i promišljanja razvoja destinacije te da je samo u protekle četiri godine u zajedničko oglašavanje, odnosno avionski prijevoz i davanje poticaja za kredite namijenjene razvoju turističke djelatnosti i infrastrukture, uloženo više od 4,5 milijuna kuna.

Dodao je i da je riječki aerodrom u 2013. imao jedan od najboljih rezultata, jer je ostvaren promet od 140.000 putnika.

Obersnel je podsjetio da je u prošle četiri godine u Rijeci otvoreno osam novih hostela, ulagalo se u obnovu secesijskih pročelja zgrada u središtu grada, a uskoro će biti završen i Principij u Starom gradu. Među ostalim najavio je skori početak uređenja Koblerovog trga, kao i, u ovoj godini, početak gradnje novog turističkog resorta na Kostabeli. (Hina)



Pisane vijesti