Turista na makarskom području više nego lani

Slika 27.7.2009
U Makarskoj danas boravi 7396 registriranih domaćih i stranih gostiju, što je šest posto više nego u isto vrijeme lani, doznaje se od gradske Turističke zajednice.

Posljednji vikend u srpnju u Makarskoj potvrdio je, kako je očekivano, više dolazaka individualnih gostiju, kao i onih koji stižu u aranžmanima domaćih i stranih putničkih agencija.

Na početku srpnja minus u hotelima, koji danas ugošćuju 2426 turista, uglavnom stranih, je ispravljen, pa je dva posto više turista nego lani u srpnju.

Unatoč vrlo dobroj popunjenosti, hotelijeri ističu da, uz rezervaciju, imaju još poneko slobodno mjesto, a za boravak individualnih gostiju dulji od tjedan dana i dalje odobravaju 10 posto popusta na cijenu usluge.

U privatnim sobama i apartmanima, doznaje se od direktora turističkog ureda Davora Glavine, odmara se gotovo 4970 gostiju, pa su čak osam posto bolje popunjeni nego lani.

Dobre su najave i za nastavak turističke sezone, dodaje Glavina, koji očekuje turistički učinak u kolovozu na razini prošlogodišnjega.

U općini Baškoj Vodi ostvaruju se također dobri novi turistički rezultati, o kojima su inače sve do početka srpnja hotelijeri i turistički radnici govorili s poprilično suzdržanim optimizmom.

Po podacima Turističkog ureda, u Baškoj Vodi odmara se 9763 domaćih i stranih gostiju, što je tri posto više nego u isto vrijeme prošle godine.

Hotelske kuće ugošćuju više od 2100 gostiju i bolje su popunjene nego lani. U privatnim sobama i apartmanima odmara se oko 6500 turista, kojih je čak osam posto više nego lani, dok je turista u autokampu manje nego prošle godine. (Hina)


Pisane vijesti