Turista 14 posto više nego u isto vrijeme lani

Slika /arhiva/makar-rivijera.jpg

Na Makarskom primorju trenutačno se odmara 41.088 turista, ili 14 posto više nego u isto vrijeme lani, pokazuju današnje informacije iz turističkih ureda i županijske Turističke zajednice.

Smještajni kapaciteti na Makarskoj rivijeri i dalje su dobro popunjeni, a po dostupnim podacima, po broju gostiju vodi općina Baška Voda, gdje se odmara 9300 gostiju, u Podgori ih je 6168, Makarskoj više od 5500, a u Tučepima, gdje boravi 5095 turista, čak ih je 19 posto više nego lani.

Hotelijeri ugošćuju više od 11.000 gostiju, slobodnih postelja nema, a gostima do polovice rujna preporučuju rezervaciju smještaja. Vodeći hoteli, poput makarskog Meteora, Solina u Brelima i drugih, za to su vrijeme poslovnim partnerima uputili "stop-booking".

U kampovima, koji su sve do polovice srpnja imali manji broj gostiju i noćenja, odmara se 2100 gostiju pa se očekuje da će kolovoz i dijelom posezona popraviti taj minus.

Kućevlasnici u čijim se sobama i apartmanima odmara više od 27.000 registriranih gostiju također imaju bolju popunjenost nego u isto vrijeme lani.

U razgovoru s hotelijerima doznaje se kako su najave i individualne rezervacije za nastavak ljeta brojnije nego potkraj kolovoza prošle godine, a booking u stranim turističkim agencijama za posezonu također je bolji nego lani. (Hina)


Pisane vijesti