TUI INSIDE – najveće turističko događanje prvi puta u Hrvatskoj

Slika /arhiva/tui-inside-cro.jpg

S ciljem promicanja ugleda hrvatskog turizma, boljeg pozicioniranja Hrvatske kao turističkog odredišta te promocije organiziranog turističkog prometa u Njemačkoj, koja je ujedno i naše vodeće emitivno tržište, Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica u 2011. godini provode promotivno-edukativnu akciju „TUI INSIDE“ u suradnji s najvećim njemačkim turoperatorom TUI Deutschland GmbH.

Akcija traje ukupno sedam mjeseci, od studenoga 2010. do svibnja 2011. godine, a u njoj sudjeluju predstavnici oko 8 tisuća njemačkih putničkih agencija, poslovnih partnera TUI-ja, jednog od najvećih svjetskih organizatora putovanja.

Od spomenutih osam tisuća agenata, nakon provjere znanja o Hrvatskoj izabrano je 1500 najboljih agenata koji su dodatno educirani u pet regionalnih TUI centara u Njemačkoj. U skladu s rezultatima prodaje turističkih aranžmana za Hrvatsku u zadanom razdoblju, izabrano je 900 agenata koji će tijekom svibnja, podijeljeni u šest grupa, boraviti u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Prva grupa stigla je već 7. svibnja, a njihov se boravak sastoji od daljnjih treninga, edukacije o cjelokupnoj turističkoj ponudi Hrvatske te upoznavanja Dubrovnika i spomenute županije. Za potrebe projekta, TUI je izdao knjižicu s podacima o Hrvatskoj.

Akcija se, podsjećamo, prvi puta provodi u Hrvatskoj, te se sastoji od četiri dijela: testa znanja, seminara o Hrvatskoj, mjerenja prodajnih rezultata – Tko prije do cilja te pobjedničkog putovanja. Prema iskustvima drugih mediteranskih zemalja, u kojima je akcija već provedena, TUI INSIDE rezultira povećanjem turističkog prometa iz Njemačke i do 30 posto, ali i dugoročnim učincima boljeg pozicioniranja, kvalitetnijeg predstavljanja i prodaje turističke ponude pojedinih odredišta. Naime, TUI INSIDE je najveći turistički događaj koji se događa u nekoj turističkoj zemlji, a ove se godine održava po deveti put. Događanje je dosad već provedeno, između ostalog, u Španjolskoj, Italiji, Egiptu, Turskoj i Kubi.

Ministar turizma Damir Bajs na događanju će sudjelovati u srijedu, 11. svibnja 2011. godine.



Najave