Tri velike 'Pisanice od srca' u Zagrebu

Slika /arhiva/pisanica-zgbmtrg-w.jpg

Na tri lokacije u Zagrebu, na trgovima bana Jelačića i kralja Tomislava te kod crkve Sv. Marka, do 12. travnja građani i posjetitelji Zagreba mogu pogledati velika uskršnja jaja tzv. Pisanice od srca, koje su ručno oslikali slikari naive iz hlebinske i podravkine likovne udruge, izvijestili su danas iz Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ). Pisanice su napravljene od pleksiglasa, svaka je visoka 2,05 i široka 1,5 metra, a zajedno s postoljem teška 120 kilograma.

Na navedenim su lokacijama u Zagrebu povodom nadolazećih Uskrsnih blagdana postavljene danas kao rezultat suradnje zagrebačke i Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Slične će se pisanice ovih dana naći u još nekoliko hrvatskih gradova, a prošlog je tjedna jedna postavljena i na glavnom vatikanskom trgu, nakon što je hrvatsko izaslanstvo na općoj audijenciji Svetom Ocu darovalo umanjenu repliku te pisanice.

Napominju kako se na glavnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića i u Gajevoj ulici u organizaciji Obrtničke komore Zagreba i Tržnica Zagreb do 3. travnja ove godine odvija Uskrsni sajam te da će po gradu biti održano nekoliko prigodnih koncerata i folklornih nastupa.

Dodaju i da koliko znaju nijedna domaća agencija ni ove godine nije napravila nikakav poseban aranžman tipa 'Uskrs u Zagrebu' nego su većinom, kao i ranijih godina, orijentirane na Jadran, posebno Kvarner i Istru, te inozemstvo. (Hina)
 

Pisane vijesti