Tri predstavnika UHPA-e u europskom udruženju ECTAA

Slika /arhiva/uhpa-logo.jpg
 
Na polugodišnjem sastanku Glavne skupštine i Upravnog odbora Udruženja nacionalnih udruga putničkih agencija i organizatora putovanja zemalja članica EU (ECTAA) u Pragu, izabran je do sada najveći broj hrvatskih predstavnika u tijela ove organizacije.
 
Od četiri nominirana predstavnika Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) izabrana su tri i to Boris Žgomba, u radnu skupinu za receptivu ECTAA-e, Vesna Prichard Scholz, u komitet za destinacijska pitanja i održivost, te Željko Trezner, u komitet za pravna i pitanja zaštite potrošača.
 
Ovo je osobito priznanje dosadašnjem angažmanu UHPA-e u ECTAA-i, koji je poduzimala dosadašnja direktorica Maja Stanić, ali i dodatno povjerenje istaknutim kandidatima i UHPA-i kao nacionalnoj asocijaciji, čije su aktivnosti u međunarodnim organizacijama u posljednjih godinu dana počele davati rezultate.

Osim toga, prema pravilima ECTAA-e, nakon predstavnice Bugarske, Irene Gueorguieve, koja je na ovom sastanku preuzela predsjedništvo ECTAA-e, za dvije će godine predsjedništvo ECTAA-e preuzeti predstavnik Hrvatske.  
 
Istodobno, službeno je istaknuta kandidatura gradova Splita ili Dubrovnika za polugodišnji sastanak ECTAA-e, koji će se održati početkom prosinca 2011. godine, o čemu će ECTAA donijeti odluku početkom prosinca ove godine na sastanku u Ateni.


Pisane vijesti