Traminac expressom na Iločku berbu grožđa

Slika /arhiva/100827-tramex1.jpg

Turistički "Traminac ekspress" i ove će godine, 5. i 12. rujna iz Zagreba voziti na 43. "Iločku berbu grožđa", najavili su na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu organizatori manifestacije, predstavnici turističkih zajednica Vukovarsko-srijemske županije i grada Iloka te putničke agencija "Danubiumtours" iz Vukovara.



Ovo je treća godina za redom da se organizira "Traminac express", a s ciljem promocije kontinentalnog turizma i Vukovarsko-srijemske županije. Organizatori ističu dobar odziv putnika lani, a i ove godine očekuju veliki interes. Ove će godine prvi polazak iz Zagreba prema Iloku biti autobusom i to 5. rujna u jutarnjim satima s Autobusnog kolodvora, a povratak u Zagreb planiran je u večernjim satima. U drugom terminu, 12. rujna iz Zagreba za Ilok i obratno ići će se vlakom.



Direktorica Turističkog ureda TZ Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak istaknula je kako je ovo prigoda da se šire tržište upozna s ponudom Županije i grada Iloka, odnosno sa ukupnom turističkom ponudom destinacije.

Ovogodišnja manifestacija "Iločka berba grožđa" održat će se od 28. kolovoza do 5. rujna. Ta kulturno-zabavna i vinogradarsko-turističa manifestacija održava se od 1962. godine, a proizašla je iz starog srijemsko-slavonskog običaja okupljanja pučana u vrijeme početka berbe sa svrhom čuvanja vinograda te slavljenja dobre godine i uroda.

S godinama se kreirala manifestacija etno-vinsko-turističkog karaktera koja za cilj ima očuvanje tradicije i običaja vezanih uz vinarstvo i etnologiju Slavonije i Srijema, obogaćivanje turističke ponude, povezivanje vinogradara, promoviranje turističkih resursa, domaćih proizvoda itd. (Hina)

Pisane vijesti