Tradicionalni Festival vatrometa u Opatiji

Slika /arhiva/Opatija_Vatromet1.jpg

Tradicionalni Festival vatrometa u Opatiji održat će se u subotu, 28. lipnja, kao dio proslave 170 opatijskih turističkih godina. Tim povodom, u slavlju će se Opatijcima pridružiti i Rapski samostreličari, jer i Rab ove godine obilježava visoku obljetnicu – 125 godina od svojih turističkih početaka.

"Pozivamo sve roditelje da povedu svoju djecu na obiteljsko druženje osvijetljeno vatrometom. Naime, ovaj Festival vatrometa odražava upravo onu tradiciju kakvu je Opatija njegovala u svojih 170 godina turizma – raskoš, spektakl, ali i romantiku", kazala je direktorica TZ Opatija Suzi Petričić.

Gradonačelnica Raba Rosanda Krstinić-Gušćić kao kneginja predvodit će paradu samostreličara koja će u 19,00 sati krenuti iz Luke Opatija i zaustaviti se pred Villom Angiolinom, kolijevkom hrvatskog turizma ispred koje će ih dočekati gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, a Rabljani će se predstaviti plesom plemstva i nastupom bubnjara.

Intonaciju za vatrometni spektakl dat će voditelj Mario Battifiaca i grupa Abba Real Tribute Band, koja će od 21.30 sati zabavljati publiku u iščekivanju raskošnih vatrometa. Prve „eksplozije na nebu“ bit će vidljive oko 22.15 sati, a njihova je posebnost u tome što će biti namijenjene djeci, jer prvi set nosi naziv „Baby vatromet“ i pratit će ga nježna dječja glazba.



Najave