Toplice Sveti Martin postaju regionalni turistički centar za bicikliste

Slika /arhiva/byke-DSCF7111.jpg

Odlična geografska pozicija Spa & Sport Resorta Sveti Martin, raznolika turistička ponuda Međimurja na relativno malom prostoru te brda i doline županije čine ovaj kraj idealnim odredištem za profesionalne, ali i rekreativne bicikliste iz cijeloga svijeta. Spomenuto je to na jučerašnjoj prezentaciji, koja je okupila gotovo svu vodeću ponudu turizma u Međimurju, gdje je predstavljen projekt Adria Bike Hotels čiju će licencu prvi u regiji dobiti upravo Spa & Sport Resort Sveti Martin i time postati središte biciklističkog turizma u regiji.

Generalni direktor toplica Sveti Martin, Branimir Blajić istaknuo je smjer razvoja Spa & Sport Resorta u skladu s trendovima u svijetu, što podrazumijeva promociju zdravog življenja kroz uvođenje lokalnih i zdravih proizvoda u ponudu. Uz to, spomenuo je kako uz dosadašnje mogućnosti za profesionalne sportske pripreme, ponudu želi prilagoditi i rekreativnim sportašima, a posebice biciklistima kojih u Europi ima više od 60 milijuna. Više o projektu Adria Bike Hotels govorio je i vlasnik te licence Hrvoje Šepić te direktor prodaje i marketinga Spa & Sport Resorta Sveti Martin Dan Vidošević, koji je okupljene pozvao na sudjelovanje.

Međimurje se u Europi može brendirati kao bike turističko odredište uz sinergiju svih dionika u županiji. Iako se prvi rezultati očekuju već ove godine, vrhunac se očekuje u drugoj polovici godine za održavanja trodnevnog bike festivala, kada se očekuju stotine posjetitelja iz cijele Europe. Na prezentaciji su bili prisutni i župan Međimurske županije, Matija Posavec, dekanica Međimurskog veleučilišta, Nevenka Breslauer, predsjednica udruge Međimurske roke, Mirjana Biber Hren, voditeljica odjela za ruralni razvoj Međimurske razvojne agencije REDEA, Mihaela Pancer Zadravec te brojni vinari, ugostitelji i drugi predstavnici bogate turističke ponude Međimurske županije.



Pisane vijesti