Tijekom produženog vikenda u Opatiji ostvareni bolji turistički rezultati od očekivanih

Slika /AAA_2020_ABC/b_logos/Opatija_foto-Petar_Kürschner.jpg

Produženi vikend, koji je prošlog tjedna omogućio blagdan Tijelovo, Opatiji je donio 5300 noćenja, što je 30 posto prošlogodišnjeg ostvarenja. Najbrojniji su bili domaći gosti, koji su zaslužni za 40 posto ostvarenih noćenja. 

Slijede ih gosti iz susjednih zemalja: Njemačke s udjelom od 22 posto, Austrije s udjelom od 11 posto, Slovenije s udjelom od 9 posto, Italije s udjelom od 4 posto te Mađarske s udjelom od 2 posto u noćenjima.

U Opatiji je trenutačno otvoreno 17 hotela, u kojima je ostvareno točno dvije trećine, odnosno 66,4 posto noćenja. Svoja su vrata otvorili i brojni privatni iznajmljivači, koji su zaslužni za 30 posto rezultata produženog vikenda.

Tisućama turista koji su posjetili Opatiju proteklog vikenda, valja pridodati i brojne jednodnevne posjetitelje koji su sunčane dane iskoristili za izlet uz šetnju lungomarem i opuštanje u opatijskim restoranima i kavanama. Pritom su imali velik izbor na raspolaganju, jer su otvoreni svi ugostiteljski objekti.

„Protekli vikend bio nam je prvi ozbiljniji test sezone koja stiže u dosad neviđenim uvjetima u turizmu. Ostvarene brojke daju razloga za optimizam, jer se kreću iznad naših očekivanja. Lipanj je bio ispunjen nedoumicama, dok se čekalo otvaranje granica i upute epidemioloških službi, stoga vjerujemo da ćemo u srpnju i kolovozu imati još i bolje rezultate. Turisti prepoznaju komparativne prednosti Hrvatske, ali i Opatijske rivijere - od blizine emitivnim tržištima do duge lječilišne tradicije i visoke razine zdravstvene sigurnosti", rekla je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

Poboljšanju turističkog prometa svakako će doprinjeti i  događanja u narednim tjednima i mjesecima.

Ostale vijesti