The New York Times ponovno piše o Varaždinu

Slika /arhiva/tzgV_Varazdin_arh.jpg

Nakon što je početkom 2014. godine The New York Times objavio članak "52 mjesta koja morate posjetiti u 2014." i na svoju  listu uvrstio i Varaždin, ta je medijska kuća opet posvetila pažnju hrvatskom kontinentalnom biseru.

Početkom ove godine, u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina, ekipa The New York Timesa boravila je u gradu, a svoje je impresije novinarka Shivani Vora iznijela u članku objavljenom 29. svibnja 2015.

Između ostalog, o Varaždinu piše: "Hrvatska je možda najpoznatija po slikovitoj dalmatinskoj obala uzduž koju se nižu srednjovjekovni gradovi poput Dubrovnika. Varaždin, grad od 50.000 stanovnika u unutrašnjosti Hrvatske udaljen jedan sat od Zagreba, ima jednako bogatu povijest, ali je u posljednjih nekoliko godina postao poznat i kao centar kulture. Njegovi festivali slave i suvremenu umjetnosti i barok, a obuhvaćaju  izričaje od plesa do rock glazbe. Živu umjetničku scenu Varaždina čine umjetnici i ateljei, a razne javne inicijative čine ju sve dinamičnijom."



Pisane vijesti