Terme Tuhelj s novim selfness pristupom očekuju nastavak rasta

Slika /arhiva/terme-tuhelj-L.jpg

Terme Tuhelj u Hrvatskom zagorju sa novostima u ponudi dopunjenoj wellness ili tzv. selfness programima te ponudi za obitelji i poslovne ljude u ovoj godini očekuju nastavak pozitivnih i fizičkih i financijskih trendova, istaknula je na današnjoj konferenciji za medije direktorica tih Termi Ivana Kolar.

Takva očekivanja u Termama Tuhelj temelje na, kako je kazala, odličnim rezultatima za prva četiri mjeseca ove godine tijekom kojih su zabilježili 71,5 posto više noćenja nego u isto lanjsko vrijeme ili oko devet tisuća. Time se već pokazuje opravdanost ulaganja u novi, prošle godine u lipnju otvoren Hotel Well u tim Termama te u brojne druge sadržaje poput proširenja wellness, ugostiteljske i obiteljske ponude. Kao novost Kolar posebno ističe selfness programe koji su novost i u svjetskom i u hrvatskom turizmu, a potiču goste na učenje kako zdravo i kvalitetnije živjeti te imaju dugoročni wellness učinak.

Oko 52 posto noćenja su ostvarili domaći gosti, a ostatak strani, što je po riječima Kolar i veliki napredak u promjeni strukture gostiju, pri čemu je stranaca najviše bilo iz Slovenije, Austrije, Italije, BiH, Njemačke, Srbije, ali i Rusije od koji puno očekuju i ove godine unatoč novom viznom režimu.

Iako je kupača na bazenima tih Termi u prva četiri mjeseca ove godine zbog duge zime bilo 4,5 posto manje nego lani ipak su ukupni prihodi bili čak 29 posto viši od lanjskih i iznosili 1,42 milijuna eura.

Kolar vjeruje da će do kraja ove godine premašiti lanjske ukupne prihode od 5,64 milijuna eura te dobit iz poslovanja koja je iznosila blizu 550 tisuća eura.

Trenutno je u Termama zaposleno 140 ljudi, još oko 20 će ih trebati tijekom ljeta, a sve navedeno direktor slovenskih Termi Olimia Zdravko Počivalšek na konferenciji je ocijenio vrlo pozitivnim s obzirom na krizu u kojoj se nalaze i Hrvatska i Slovenija.

Terme Olimia su vlasnici Termi Tuhelj i također su poslovale s pozitivnim rezultatom, a s ulaskom Hrvatske u EU objedinit će nabavu i još neke druge procese.

Ne sviđa mu jedino što je Slovenija najavila moratorij na zapošljavanje iz Hrvatske za iduće dvije godine, ali vjeruje da će dobra praksa s obje strane granice pridonijeti da se stvari urede na zadovljavajući način. (Hina)



Pisane vijesti