Terme Tuhelj otvorile hostel i ponovno postavile mural Ede Murtića

Slika /arhiva/tuhelj_hotel-well.jpg

U Termama Tuhelj u Hrvatskom Zagorju u utorak je otvoren hostel Vila (i vilenjaka) u koji je uloženo 50.000 eura, te predstavljen obnovljeni emajl mural Ede Murtića dužine 42 metra.

Otvaranju hostela prethodila je godišnja konferencija za domaće i slovenske novinare, na kojoj su bili i predstavnici matične kompanije, slovenskih Terme Olimia na čelu s direktorom Florjanom Vasle.

Za obje Terme su za iduću godinu najavljene nove investicije, u Tuheljske od 150 tisuća eura u uređenje bazena s novim atrakcijama, a za Olimia milijun eura u obnovu hotela Sotelia.

"Zadovoljni smo što u godini kada slavimo 50 godina termalnog turizma u Olimiji, i mi i Tuhelj bilježimo dobar poslovni rezultat s porastima prihoda noćenja i kupača. Vjerujemo da će sinergija naša dva proizvoda donositi povećanja i idućih godina", kazao je Vasle. Dodao je da svakogodisnji porast prihoda i investicija, slično kao i u Tuhelju, duguju racionalnim i promišljenim poslovnim odlukama.

Terme Olimia ove su godine u deset mjeseci ostvarile 14,2 milijuna eura prihoda ili 2 posto više te isto toliki porast noćenja.

Direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar istaknula je da su u istom razdoblju Terme Tuhelj ostvarile gotovo 5 milijuna eura prihoda ili 7,5 posto više nego lani. "Vjerujemo da ćemo takav trend prihoda zadržati i do kraja ove te u idućoj godini jer su najave odlične, a ove godine rezultatu je pridonio i porast noćenja od 7,3 posto, na 73 tisuće i 13 posto više kupaća ili njih 136 tisuća", kazala je Kolar. Dodala je da u ukupnim noćenjima u županiji imaju najveći udjel, od 40 posto.

Na otvaranje hostela u blizini hotela Well, uz potporu HTZ-a od 17.000 eura, odlučili su se zbog novih trendova na tržištu, mladih putnika koji traže povoljnije i drugačije smještaje uz koje će moći vidjeti i doživjeti nešto novo i autohtono. Hostel ima 14 soba za 22 osobe, zajedničke prostore i drugo.

"Uvijek smo težili biti drugačiji, u to smo dosta i ulagali. Tako je sada i s hostelom, a u sklopu imamo i dvorac Mihanović, dizjan hotel Well, veliki bazenski kompleks, te brojne i raznolike sadržaje i za kulturnu a ne samo rekreativnu zdravstvenu i turističku ponudu", kazala je Kolar, dodajući da je konferencija posvećena i spoju umjetnosti i wellnessa kao dodatne ponude Termi.

U sklopu toga je otvorena izložba fotografija Fotosofia te predstavljen obnovljeni mural Murtića.  Riječ je o najvećem (zidnom) emajl muralu tog velikog umjetnika, koji je u 'starim' TuheljskimToplicama postavljen još davne 1982.

S novim Termama prije desetak godina mural je skinut zbog restauracije, da bi sada bio vraćen na zidove Termi, a jedan manji dio od 32 dijela u predvorje hotela. Mural je specifičan osim po velebnoj duljini od 42 metra i sklopu od 324 sastavljene metalne oslikane ploče i po tome što su ploče od poklopaca Končarovih štednjaka iz 1980-ih. Ta je umjetnina u sjećanjima mnogih generacija kupača i posjetitelja tih toplica, a sada ju mogu vidjeti i nove generacije.

(Hina)



Pisane vijesti